Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

84 χρόνια Ιεράπολη!

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης,  η ιστορική Ιεράπολη -η ομάδα που ανέδειξε δεκάδες ποδοσφαιρικούς άσσους- έκοψε την πίτα της χθες βράδυ στην κατάθεστη αίθουσα τύπου του δημοτικού γηπέδου Αιγάλεω "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης". Οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν ετοιμάσει μια λιτή αλλά συμβολική εκδήλωση προκειμένου να τιμήσουν παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του συλλόγου (όπως οι Θανάσης Αγγελής, Γιώργος Σεμερτζόγλου, Κώστας Κιούρκος), αλλά και παράγοντες που συνεισέφεραν στην πρόοδο του σωματείου. Οι βραβεύσεις ακολούθησαν ευθύς αμέσως μετά από τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο νεαρός αιγαλιώτης εφημέριος του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.

Παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας (ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζηκώνστας, ο γραμματέας Ιωάννης Τζώρτζης, οι Γιάννης Σάμιος, Κολοκοτρώνης κ.α.), ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Καρδαράς (τον οποίο ευχαρίστησαν για την παραχώρηση αίθουσας στο γήπεδο, προκειμένου να στεγασθούν τα γραφεία τους), ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος που συνέδεσε το όνομά του με την κατασκευή του οριστικού γηπέδου της Ιεράπολης στα 1987, ο επικεφαλής της "Ανάπλασης" Δημήτρης Μπίρμπας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι (Λάμπρος Σκλαβούνος, Γιάννα Χριστόγλου κ.α.), εκπρόσωπος της Ε.Π.Σ. Αθηνών όπως και άλλων αιγαλιώτικων ομάδων σαν τον πρόεδρο του Ορφέα Λάμπρο Τιτώνη, επικεφαλής πολιτιστικών συλλόγων (όπως ο πρόεδρος των Ασσυρίων Κυριάκος Μπατσάρας), ο γραμματέας του Αιγάλεω Α.Ο. Κώστας Ζαχαρόπουλος και πλήθος κόσμου.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου της πόλης μας σαν τους Στέλιο Σεραφείδη, Τάκη Μαρκόπουλο, Νίκο Τσιαμπουρή, Δρακούλη (Κούλη) Καρβελά, Σόφο Κουλίδη, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Γιάννη Κατσικογιάννη, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, Σπύρο Λαγκαδίτη κ.α. Το συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Κώστας Αλεξόπουλος, ενώ μια συνοπτική αναφορά στην πορεία της ομάδας, από την ίδρυσή της στα 1929 (που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των αείμνηστων Δημήτριου Χανιώτη και Γεώργιου Αρώνη) μέχρι τις μέρες μας, έκανε ο συγγραφέας Νίκος Δημ. Νικολαΐδης.

Όλοι ευχήθηκαν η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και αθλητικές επιτυχίες, έτσι ώστε η δημοφιλής ομάδα να επιστρέψει σύντομα σε θέση που συνάδει με την ένδοξη ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: