Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μπαράζ εν μέσω θέρους!

Από τα πολλά απίστευτα του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν και η διενέργεια αγώνων κατάταξης ("μπαράζ") στα μέσα του καλοκαιριού (!) υπό συνθήκες αφόρητου καύσωνα. Ήταν 17 Ιουλίου του 1983 -σαν σήμερα δηλαδή πριν από 34 ολόκληρα χρόνια- όταν ο Πανελευσινιακός κι ο Αιολικός Μυτιλήνης κλήθηκαν να αναμετρηθούν για τη διεκδίκηση της 9ης θέσης (που οδηγούσε σε νέο μπαράζ!) του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας της σεζόν 1983/84. Το παιχνίδι έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας (Θεσσαλονίκης) και οι Μυτιληνιοί (φωτό) αναδείχθηκαν νικητές με σκορ 3-0.


Το αποτέλεσμα αυτό σήμανε τον υποβιβασμό της Ελευσίνας στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στα χρονικά. Οι νικητές ήταν πολύ αποτελεσματικοί στις αντεπιθέσεις απ' τις οποίες προήλθαν και τα τέρματα που πέτυχαν, με τους Μανούσο (με κεφαλιά στο 15ο λεπτό), Καλαμιδιώτη (με πλασέ στο 45') και Αραμπατζή με σουτ στο 79'.

Αιολικός: Κάκαρης, Αραμπατζής, Μέγας, Πιττός, Καραμιχαηλίδης, Σπάρταλης (63' Αμπελικιώτης), Φωταρέλης, Μανούσος (75' Μωραΐτης), Καλαμιδιώτης, Κροτσίδας, Βαμβαράπης.

Πανελευσινιακός: Φιλιππής, Αδάμ, Κουβίδης, Μαρής (63' Σπύρου), Τσικιντζέλας, Σαϊπάς (75' Χριστοδούλου), Κουλουμάσης, Κάπουας, Ματθαίου, Γκουλής, Μπάρκογλου.

2 σχόλια:

Θοδωρής Μπελίτσος είπε...

Βέβαια για τους νεότερους δεν ακούγεται και τόσο παράξενο, αφού εδώ και χρόνια οι ομάδες παίζουν στην Ευρώπη το κατακαλόκαιρο. Αλλά τότε που οι ομάδες ήταν μισο-επαγγελματικές ήταν όντως εξοντωτικό για τους παίκτες.
---
Αξίζει να παρατηρήσει κανείς πως οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, ο Ζαφείρης Κάκαρης και ο Βαγγέλης Φιλιππής, τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκαν στον Πανιώνιο. Ο Κάκαρης, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό πήγε από τον "Ιστορικό" στον Αιολικό το 1982-83 και επανήλθε στον Πανιώνιο το 1983-84. Ο δε Φιλιππής ήρθε στη Ν. Σμύρνη ως διάδοχος του Κάκαρη το 1984-85 κι έμεινε ως το 1987. Επίσης, ο Μπάμπης Σάιπας είχε πάει στην Ελευσίνα, αφού προηγουμένως είχε παίξει έξι σεζόν στον Πανιώνιο (1975-81), αλλά και ο Μανούσος τις επόμενες χρονιές πέρασε για λίγο από τη Ν. Σμύρνη, χωρίς να καθιερωθεί.

αΝώΔυΝος είπε...

Έτσι ακριβώς Θοδωρή μου! Να προσθέσουμε ακόμη ότι ο Νίκος Γκουλής της Ελευσίνας μεταγράφηκε τότε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίσθηκε επί σειρά ετών, με έναρξη την περίοδο 1983/84. Επίσης ο Δημήτρης Μπάρκογλου είναι ο πατέρας του Γιώργου Μπάρκογλου που έπαιξε για λογαριασμό του Αιγάλεω ακόμη και στην Ευρώπη (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, περίοδος 2004/05).