Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Γιώργος Δουρδουνάς: ο αμυντικός που έγινε σκόρερ!

Δουρδουνάς (Διαγόρα) - Μπάγιας (Καμινίων)
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες των ελληνικών γηπέδων κατά τις δεκαετίες του '70 και '80 ήταν ο Πειραιώτης Γιώργος Δουρδουνάς. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Ατρόμητο Καμινίων ως οπισθοφύλακας, σταδιακά όμως προωθήθηκε στο κέντρο μέχρι και την επίθεση, αφού η άψογη τεχνική που διέθετε, ο ταχύτατος διασκελισμός και το "γλυκό" σουτ, του επέτρεπαν να σκοράρει συχνά.



Στην ομάδα του Πειραιά, όπου αγωνίσθηκε για 8 συνεχόμενα έτη (από το 1972/73 έως και το 1979/80) ήταν μέλος της θρυλικής τριπλέτας που αποτελούνταν από τον ίδιο και τους Παναγιώτη Κατσαρό, Χρήστο Χατζησκουλίδη. Με άψογη, αθλητική κορμοστασιά και ιδανικό ύψος (1,83 μ.) ο γενειοφόρος, σγουρομάλλης παίκτης μεταπήδησε το καλοκαίρι του 1980 στο Διαγόρα της Ρόδου, "νεοφώτιστο" τότε στη Β΄ Εθνική. Εγκαταστάθηκε μόνιμα έκτοτε στο "σμαραγδένιο νησί", νυμφεύθηκε μια ντόπια κοπέλα και δεν επέστρεψε ποτέ -έως σήμερα- στο "μεγάλο λιμάνι".

Για επτά συνεχή έτη (από το 1980/81 μέχρι και το 1986/87) έγραψε ιστορία ως ηγέτης της Ροδίτικης ομάδας, με την οποία πανηγύρισε μάλιστα την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία (1986). Την περίοδο 1982/83 είχε κυνηγήσει με πάθος την πρωτιά στους σκόρερ του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής, αλλά την έχασε στις λεπτομέρειες από τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του, Χατζησκουλίδη (τότε παίκτη του Αιγάλεω). Έκλεισε την καριέρα του σαν παίκτης της Ρόδου, τη σεζόν 1987/88 ενώ έπαιξε και με τον Ακουσίλαο (στο τοπικό της ΕΠΣ Δωδεκανήσου). Εν συνεχεία, ανέλαβε διάφορες διοικητικές θέσεις στην ομάδα του Διαγόρα, του οποίου αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς σκόρερ, με 45 γκολ σε 217 επίσημες συμμετοχές. Συνολικά στη Β΄ Εθνική (με Ατρόμητο και Διαγόρα) πήρε μέρος σε 358 αγώνες, σκοράροντας 76 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: