Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Σαν σήμερα: ΑΕΚ - Φενέρ Μπαξέ 2 - 1

Στις 11 Οκτωβρίου του 1967, δηλαδή σαν σήμερα πριν από μισό αιώνα, η ΑΕΚ υποδέχθηκε στην Αθήνα την Τουρκική Φενέρ Μπαξέ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τον Τελικό της διοργάνωσης του Βαλκανικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Το «κλίμα» στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιο, καθώς οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο χαιρετώντας τον κόσμο στις εξέδρες (22.000 θεατές) με απλωμένη πάνω από τα κεφάλια τους μια μεγάλη ελληνική σημαία και, φυσικά, καταχειροκροτήθηκαν.


Η ΑΕΚ υπερίσχυσε με σκορ 2 – 1, δίχως όμως να ικανοποιήσει τους φίλους της. Επισημαίνεται πάντως, πως και τα τρία τέρματα του αγώνα δεν ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας αλλά προήλθαν κατόπιν παραβάσεων που τιμωρήθηκαν από το Βούλγαρο διαιτητή Σπασώφ με υποδείξεις οι οποίες μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως υπερβολικές, καθώς ήταν προσηλωμένες στον «τύπο» και όχι την ουσία των νέων, τότε, κανονισμών.

Τα γκολ: Στο 14’ ο Μίμης Παπαϊωάννου, ύστερα από εκτέλεση «φρήκικ» του Ανδρέα Σταματιάδη έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Στο 17’ ο Σελήμ κατόπιν νέου «φρήκικ» ισοφάρισε (με ευθύνη και του Σεραφείδη) σε 1-1  και στο 42’ ο Αλέκος Σοφιανίδης με εύστοχο πέναλτι (που καταλογίστηκε έπειτα από ένα μάλλον ακούσιο «χέρι» του Σελήμ στη γωνία της μεγάλης του περιοχής) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.


ΑΕΚ: Σεραφείδης, Σοφιανίδης, Μπαλόπουλος, Βασιλείου, Ιορδάνου, Σκευοφύλαξ, Καραφέσκος, Σταματιάδης, Νικολαΐδης (73’ Βεντούρης), Παπαϊωάννου, Μαστρακούλης (60’ Πομώνης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: