Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Έσβησε χθες το όνειρο, για το μπάσκετ ανδρών του "Σίτι"...

Ο τραυματισμός του λετονού σέντερ Μέλνικς, η μέτρια ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Χριστόδουλος Καράβολας (που ασφαλώς δεν είναι δυνατό να διαθέτει πάντοτε υπεράνθρωπες δυνάμεις) αλλά και η γνωστή τιμωρία που είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι του "Σταύρος Βενέτης" να γίνει δίχως την παρουσία φιλάθλων, ήταν οι βασικές αιτίες που προκάλεσαν τη χθεσινή ήττα (67-74) από το φορμαρισμένο Πιερικό/Αρχέλαο Κατερίνης, γεγονός που οριστικοποίησε την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο Βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αντί της ομάδας της πόλης μας, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Έτσι, θα είναι  ο "γηραιός" της Θεσσαλονίκης και όχι το "Σίτι", παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών μας, η ομάδα που θα διεκδικήσει σε αγώνα μπαράζ την άνοδό της στην Α2 κατηγορία Ανδρών.

Την άνοδό της όμως στην Α΄ κατηγορία ανδρών της ΕΣΚΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, πανηγυρίζει από την Πέμπτη το βράδυ η αθλητική οικογένεια του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, ύστερα από τη νέα επιτυχία της ομάδας, εκτός έδρας επί του Περισσού με σκορ 74-61. Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της περιόδου στο 2ο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας, ο αιγαλιώτικος σύλλογος έφτασε στους 45 βαθμούς (21 νίκες-3 ήττες) ένατι 43 βαθμών της δεύτερης στην κατάταξη Αναγέννησης Πετραλώνων, σφραγίζοντας έτσι και μαθηματικά την πρόκρισή του για την ανώτερη κατηγορία.

Ο έτερος εκπρόσωπος της πόλης μας στον ίδιο όμιλο, Θεμιστοκλής, έχασε μεν εντός έδρας από τον εκ των ουραγών Βριλησσιακό με 62-71, αλλά δεν παύει να διατηρεί τις ελπίδες του για συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου. Στον αντίποδα, για τον πρώτο όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑ, ο ΜΕΛΑΣ Αγίου Ελευθερίου γνώρισε οδυνηρή ήττα μέσα στο γήπεδό του από την ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ με 55-60 και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

Το "πέντε στα πέντε" πέτυχαν το Σαββατοκύριακο οι ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης μας, που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ. Για τη Β΄κατηγορία (3ος όμιλος), η ΑΕ Αιγάλεω επικράτησε το Σάββατο εκτός έδρας με 1-0 του Νεοπεντελικού και βρίσκεται τώρα στην 7η θέση της βαθμολογίας. Την ίδια μέρα και για τον 1ο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, η ιστορική Ιεράπολη θριάμβευσε εντός έδρας του Απόλλωνα Περιστερίου με 4-1 και είναι στην 5η θέση της κατάταξης. Την Κυριακή νίκησαν και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες μας.

Ο Διαγόρας δύσκολα με 2-1 τον Ιπποκράτη στο ΔΑΚ Αιγάλεω και τώρα είναι 3ος στο 2ο όμιλο της Γ΄ ΕΠΣΑ, ο ο Ορφέας εκτός έδρας επί του Προμηθέα με 1-0 και είναι επίσης 3ος στον τρίτο όμιλο της Γ΄κατηγορίας και ο Κρόνος με το 4-2 που πέτυχε στο γήπεδο της οδού Ορυζομύλων επί του Γαλαξία και είναι 9ος στον δεύτερο όμιλο της Γ'  Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Ιεράπολη, όσο και οι Διαγόρας και Ορφέας διεδικούν με ιδιαίτερες αξιώσεις την επάνοδό τους στη δεύτερη κατηγορία της Ένωσης Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: