Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΟ - Γιούβε 1 - 1

Ο "κούνελος" ισοφαρίζει !
Σαν σήμερα, πριν από 56 ολόκληρα χρόνια (20 Σεπτεμβρίου 1961) ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την διάσημη Ιταλική Γιουβέντους για τον πρώτο αγώνα του α' γύρου του (τότε) Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.



Η "μεγάλη κυρία" του Ιταλικού ποδοσφαίρου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να αποσπάσει πολύτιμη ισοπαλία (1 - 1) χάρις σε τέρμα που σημείωσε ο Μόρα στο 45ο λεπτό, κατόπιν ενός (του μοναδικού σε όλο το παιχνίδι) σφάλματος του Κώστα Λινοξυλάκη. Οι "πράσινοι", με την θερμή υποστήριξη από 30.000 φιλάθλους, ισοφάρισαν στην επανάληψη (66') με μια τρομερή βολίδα του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ και εν-συνεχεία έχασε ευκαιρίες για τη νίκη.


  • Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Τσέχου Κάλμερ.


Π.Α.Ο. (Χάρι Γκέιμ): Βουτσαράς, Καμάρας, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Πιτυχούτης, Νεμπίδης (αρχηγός), Θεοφάνης, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Δημ. Φυλακούρης, Πανόπουλος ("Πανάκης").

Γιουβέντους (Κάρλο Παρόλα): Αντζολίν, Κάρολι, Τσαρλς (αρχηγός), Μποτσάο, Μπαρτσελίνο, Λεοντσίνο, Ρόζα, Νικολέ, Μάτζια, Στακκίνι. Ο Μόρα εμφανίσθηκε στον αγώνα στο 4ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: