Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΟ-Ρεάλ 2 - 2 (7 Σεπτεμβρίου 1969)

Πριν από 49 ολόκληρα χρόνια το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας γνώρισε μεγάλες "πιένες" με τη διεξαγωγή του σπουδαίου διεθνούς φιλικού αγώνα Π.Α.Ο. - Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος διεξήχθη υπό το φως των προβολέων μπροστά σε 25.000 ενθουσιώδεις φιλάθλους και έληξε ισόπαλος με σκορ 2 - 2 (ημίχρονο 0-0).



Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλους τους τότε μεγάλους άσσους της περίφημης "Βασίλισσας της Ευρώπης", αλλά και να φουσκώσουν από υπερηφάνεια με το ξέσπασμα του Π.Α.Ο. στο β΄ημίχρονο, καθώς οι "πράσινοι" του Λάκη Πετρόπουλου χάρις στα τέρματα των Δημητρίου (66') και Ελευθεράκη (75') προηγήθηκαν με 2-0!

Άμεση, ωστόσο, ήταν η αντίδραση των Ισπανών, που, αφού μείωσαν στο 76ο λεπτό με γκολ του Φλέιτας, άρπαξαν τελικά τη νίκη μέσα από τα... πόδια των παικτών του "τριφυλλιού" στο τελευταίο λεπτό με γκολ του Χέντρο (2-2), δευτερόλεπτα πριν ο Γιουγκοσλάβος διαιτητής κ. Ζέτσεβιτς υποδείξει τη λήξη της αναμέτρησης.

ΠΑΟ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμάρας, Σούρπης, Αθανασόπουλος (46' Μητρόπουλος), Ελευθεράκης, Δομάζος, Δημητρίου, Γραμμός, Φραντζής, Φυλακούρης (αλλαγές: Χάτζος και Ροκίδης).

Ρεάλ: Μπετανκόρτ, Κάλπε, Ντε Φελίπε, Θόκο, Σάντσις, Πίρι, Βελάσκεθ, Χοσέ Λουΐς, Φλέιτας, Γκρόσσο, Χέντρο.

2 σχόλια:

Θοδωρής Μπελίτσος είπε...

Σκαλίζεις όμορφες αναμνήσεις, Νίκολα. Ευχαριστούμε!

αΝώΔυΝος είπε...

Κι εσύ, Θοδωρή μου, ευχαριστώ !!!