Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Με Χαλάνδρι για το Κύπελλο ΕΠΣΑ το "Σίτι"

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Σαράντα επτά σχεδόν χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν και μάλιστα για τον ίδιο θεσμό (του Κυπέλλου) το Αιγάλεω με την Α.Ε. Χαλανδρίου, αντίπαλοι και πάλι την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" για τη φάση των "16" του Κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Ήταν στις 19 Ιανουαρίου του 1966, όταν οι δυο ομάδες έπαιξαν στο γήπεδο Χαλανδρίου για την πρώτη (προκριματική) φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι είχε τελειώσει ισόπαλο (3-3, με σκόρερ τους Μαραμενίδη (φωτό), Απόστολο Πανάκη και Αναστόπουλο) και στην ...κλήρωση (διότι τότε δεν προβλεπόταν η διαδικασία των πέναλτι) πέρασαν οι γηπεδούχοι, τότε ομάδα Β΄ Εθνικής (το Αιγάλεω στην Α΄).

Η προϊστορία, ωστόσο, μεταξύ των δυο συγκροτημάτων δεν εξαντλείται σε εκείνο το αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί, έξι χρόνια πριν, η συνάντηση Κυπέλλου, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1959, στις "λαμαρίνες" που τελείωσε με το συντριπτικό 13-0 (ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας μας) υπέρ του "Σίτι"! Τα τέρματα είχαν σκοράρει οι Χανιώτης (7 γκολ), Γρηγόρης Αποστολίδης 2 γκολ (ο αξέχαστος "χρυσόμυγας", λόγω της άπαυστης κινητικότητάς μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο!), Λάκης Μαραμενίδης (2) και Κώστας Χατζημιχαήλ (2).

Τέλος, στις 11 Ιουνίου του 1950, στο γήπεδο Ριζούπολης Αιγάλεω και Χαλάνδρι μονομάχησαν για τον τίτλο του πρωταθλητής της Β΄ Κατηγορίας Αθηνών. Το Αιγάλεω υπερίσχυσε (2-0) από γκολ των αείμνηστων Γιώργου Τριανταφυλλίδη και Δημήτρη Γιουλντούρη (με πέναλτι) κατακτώντας έτσι πανηγυρικά την άνοδο στην Α2 Κατηγορία Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: