Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πατέρας και γιος στο "Σίτι"!

Ο Τάσος Σιδέρης (δεξιά),
με το Δημήτρη Πηγαδίτη
Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι με τη φανέλα του Αιγάλεω αγωνίσθηκε τόσο ο σπουδαίος Νίκος Τσιαμπουρής (ρέκορντμαν συμμετοχών στην Α΄ Εθνική, με 239 παρουσίες σε επίσημους αγώνες), όσο και ο γιος του Δημήτρης, σήμερα τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση στα χρονικά.

Το ίδιο συνέβη με την οικογένεια Κωνσταντόπουλου (εκτός του Γιώργου έπαιξαν και οι δυο γιοι του, Κώστας και Παναγιώτης) αλλά και με την οικογένεια του Δημήτρη Κλη.

Επίσης στο "Σίτι" γνωρίσαμε τον (πατέρα) Τάσο Σιδέρη αλλά και το γιο του Κώστα!

Ο Τάσος Σιδέρης, γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 1967 και με ύψος 1,79 μ. ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τους ερασιτέχνες της ΑΕΚ, όπως και ο γιος του, περίπου 20 χρόνια μετά.

Μεταπήδησε αρχικά στον Πανναυπλιακό και το καλοκαίρι του 1987 υπέγραψε στο Αιγάλεω.

Αγωνίσθηκε 4 "γεμάτες" σεζόν στη Γ΄ Εθνική και πέτυχε 7 γκολ, σε 80 επίσημους αγώνες Πρωταθλήματος. Το 1990-91 αναδείχθηκε δευτεραθλητής (φωτό δεξιά) κερδίζοντας την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Επιπλέον σκόραρε και σε ένα ματς Κυπέλλου, το 1987, με την Αλεξάνδρεια Ημαθίας στο Αιγάλεω (1-1).

Έπαιζε δεξί μπακ-χαφ, δεξιός εξτρέμ αλλά και σέντερ-φορ, ήταν δηλαδή ένας χρησιμότατος, πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής.

Μετά το Αιγάλεω συνέχισε την πολυετή, έως την ηλικία των 35 ετών, καριέρα του, κατά σειρά σε Ένωση Άρη-Νεάπολης (Γ΄ Εθνική), ΑΕΚ Λιοσίων (ΕΠΣΑ), Πανελευσινιακό, Ατρόμητο Αθηνών, Αχαρναϊκό, Ηλιούπολη, Αγία Ελεούσα, Μάχη Μαραθώνα, Κρυονέρι, Πανερυθραϊκό και Ερμή Κορυδαλλού.

Σήμερα, είναι γενικός αρχηγός στην Α.Ε. Νικαίας (Α΄ κατηγορία Ε.Π.Σ. Πειραιά)

Αναλυτικά η σταδιοδρομία του Τάσου Σιδέρη  στο Αιγάλεω

  • 1987-88 (Νότος): 22 συμμετοχές (1 γκολ στο Κύπελλο)
  • 1988-89 (Ενιαία Γ΄ Εθνική):24συμμετοχές, 1 γκολ
  • 1989-90 (Νότος): 18 συμμετοχές, 5 γκολ
  • 1990-91 (Νότος): 16 συμμετοχές, 1 γκολ
Ο Κώστας Σιδέρης (γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1994) έπαιξε μια χρονιά στην ομάδα της πόλης μας, την περσινή (2011-12, στη Δ΄ Εθνική), όπου είχε 15 παρουσίες και 1 γκολ. Με ύψος 1,85 μ. αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Έχει παίξει ακόμη (πλην της ΑΕΚ), σε Ερμή Κορυδαλλού, Π.Α.Ο. Κηπούπολης και Ιωνικό Νικαίας. Φέτος, είναι στέλεχος του Ιάσονα Αγίου Φανουρίου Ίλιου, θα βρεθεί δηλαδή αντίπαλος με το Αιγάλεω στον 8ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: