Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχή Αιγάλεω !




Εξι μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, όταν το ιστορικό ποδοσφαιρικό συγκρότημα της πόλης μας, ο Αιγάλεω Α.Ο. θα υποδεχθεί στο γήπεδο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" την πάλαι-ποτέ κραταιά ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα  και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Το παιχνίδι αυτό, δεν διαθέτει φυσικά την αίγλη του παρελθόντος, όταν παρόμοιες αναμετρήσεις λάμβαναν χώρα αποκλειστικά στο θεσμό της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, ή στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω πορεία των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα της φετινής, ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής. Από τη μία υπάρχει η "Ένωση" με το πληγωμένο της γόητρο από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό του "Καυτανζογλείου", επιθυμώντας να αποδείξει ότι παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στον 6ο όμιλο και την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Από την άλλη βρίσκεται το "Σίτι", με όπλα του το πάθος του φίλαθλου κόσμου και τη δίψα των ποδοσφαιριστών, τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας -λόγω ΑΕΚ- θα πέσουν πάνω τους, να διατρανώσουν την ποδοσφαιρική τους αξία.



Σε τέτοιου είδους παιχνίδια τα πάντα μπορούν να συμβούν. Με την προϋπόθεση όμως ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι, ίσως να διαθέτουν ένα μικρό προβάδισμα, αφού κι εκείνοι δε θα στερηθούν των οπαδών τους. Εδώ όμως, απαιτείται ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή από όλους. Η ΑΕΚ, με το νέο πλάνο που χάραξε ύστερα από τον υποβιβασμό της, ενδέχεται να έχει προκαλέσει "αντανακλαστικά" σε αντίπαλα επιχειρηματικά μπλοκ, τα οποία, λογικό είναι, να επιθυμούν την παραμονή της μακριά από τη "Σούπερ Λίγκα" για όσο το δυνατό περισσότερα χρόνια. Το χρονοδιάγραμμα που θέλει τους 'κιτρινόμαυρους' να γυρίζουν σε δυο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, είναι φυσικό να κάνει κάποιους ανταγωνιστές τους να δυσφορούν. Ας μην ξεχνάμε ότι στο καλοκαιρινό φιλικό Ιωνικού-ΑΕΚ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, γεγονός που πέρασε μάλλον απαρατήρητο. Επιπλέον, οι διοικήσεις των συλλόγων του Ιωνικού, της Προοδευτικής και του Ατρομήτου Πειραιά πίεσαν -και πέτυχαν τελικά- ώστε οι ομάδες τους να μην συμπεριληφθούν στον ίδιο γκρουπ με την ΑΕΚ, τονίζοντας την πιθανότητα εκτρόπων στα εντός έδρας παιχνίδια τους με αυτήν, από οπαδούς άλλων σωματείων.

Το Αιγάλεω αντίθετα, εξαρχής είδε με "καλό μάτι" τη συνύπαρξή του με τους "Ενωσίτες", προσβλέποντας, ασφαλώς στα εισπρακτικά οφέλη που θα προέκυπταν από τη συνάντηση του δημοτικού μας σταδίου, κάτι που φαίνεται πιθανό και λογικό να συμβεί. Θα ήταν προτιμότερο -ίσως να σκέφθηκαν οι υπεύθυνοι της ομάδας-να υπάρξει μια οικονομική ανάσα που θα οδηγήσει σε ενδυνάμωση του συλλόγου της πόλης μας ενόψει της επόμενης χρονιάς, όταν χωρίς την παρουσία της ΑΕΚ τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για το Αιγάλεω, παρά το "Σίτι" να φθαρεί σε έναν αγώνα πρωταθλητισμού με άλλους, φιλόδοξους συλλόγους που και θα το αφαίμαζε οικονομικά και επιπλέον ο στόχος δεν θα ήταν βέβαιο ότι θα επιτευχθεί. Κοντολογίς, η ομάδα του Αιγάλεω βαδίζει με γνώμονα την προοπτική να κάνει πρωταθλητισμό, όχι φέτος (πράγμα που ήδη αποδεικνύεται αδύνατο πρακτικά) αλλά του χρόνου, με σαφώς ευνοϊκότερες συνθήκες. Αυτό είναι ήδη πασιφανές και επιβλήθηκε εκ των πραγμάτων, αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, σε μια κατάσταση όπου ο πρόεδρος Γιώργος Γιανναράκης καλείται να επωμισθεί, ουσιαστικά μόνος του, τα χρηματικά βάρη του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και της συντήρησης των εγκαταστάσεων, του χλοοτάπητα του γηπέδου κλπ.

Στην παρούσα αδύναμη θέση που έχει την ατυχία να βρίσκεται η ομάδα του Αιγάλεω, οφείλεται η αγωνιώδης προσπάθεια της διοίκησής να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα, προκειμένου το κυριακάτικο ματς να διεξαχθεί χωρίς καμία τροχοπέδη, με ανοικτές όλες τις θύρες του σταδίου και με προσδοκίες για εξάντληση του αριθμού εισιτηρίων που θα εκδοθούν.  Αυτό όμως είναι και το κομβικό σημείο, που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Μέσα στην ανωνυμία μιας εξέδρας ασφυκτικά γεμάτης από κόσμο, είναι πολύ εύκολο να παρεισφρύσουν ακραία ή κακόβουλα στοιχεία, με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια ή απλά να ενεργήσουν ως προβοκάτορες, εξάπτοντας τα πνεύματα και εν τέλει να οδηγήσουν στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η ομάδα της πόλης μας είναι ήδη υπότροπη, θα ήταν ότι χειρότερο να σημειωθούν συρράξεις ή άλλες ακρότητες, που με μαθηματική ακρίβεια θα προκαλέσουν την αντίδραση των αθλητικών αρχών και μια βαρύτατη τιμωρία η οποία θα επιβληθεί χωρίς αμφιβολία (και) στις πλάτες του Αιγάλεω. Στο χέρι όλων μας είναι να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία της ομάδας μας, να την προστατεύσουμε από ενδεχόμενη δολιοφθορά και να αποδείξουμε σε όλη τη φίλαθλο Ελλάδα, η οποία θα έχει αυξημένη πληροφόρηση για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ότι το Αιγάλεω παραμένει μια υπολογίσιμη αθλητική δύναμη που επιδιώκει με υγιείς τρόπους να πάρει ξανά τη θέση που του αρμόζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: