Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ότι χειρότερο ...

Εμείς το φωνάζαμε από μέρες, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Στο βωμό του να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος από το διαβόητο (όπως εξελίχθηκε) αγώνα του Αιγάλεω με την ΑΕΚ, θυσιάστηκαν οι ελπίδες για τη διεξαγωγή ενός όμορφου ματς, αντάξιου της πλούσιας ιστορίας και των δυο συλλόγων. Τα γεγονότα είναι γνωστά και δεν ωφελεί να τα επαναλάβουμε. Άλλωστε, οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι ανεγκέφαλοι οπαδοί μιλάνε από μόνες τους και τα σχόλια είναι περιττά.



Το Αιγάλεω υποτάχθηκε στη μοίρα των αδυνάτων, που δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά στάθηκε δυνατό να αποφευχθεί. Σε μια κοινωνία όπου "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό" δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό... Κι όμως, αν υπήρχε μια διοίκηση που σεβόταν τον εαυτό της και το σωματείο που εκπροσωπεί, όλα θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς. Δε θα έμπαινε στο γήπεδο ένας διαιτητής σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως ο συγκεκριμένος κύριος. Δε θα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι κάφροι, για να διασχίσουν ανενόχλητοι ολόκληρο το μήκος του και να φτάσουν, βιαιοπραγώντας πρώτα κατά των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας, στο απέναντι πέταλο και να προκαλέσουν τους φανατικούς της "Θύρας 12" (οι οποίοι, σημειωτέον, επέδειξαν, τουλάχιστον στην αρχή, θαυμαστή αυτοσυγκράτηση).

Αλλά κι ακόμη όλα αυτά να γίνονταν, μια σωστή διοίκηση που στόχο της έχει να προστατεύσει την ομάδα της, δε θα επέτρεπε να διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση, ύστερα από τα αρχικά έκτροπα. Θα έπαιρνε τον προπονητή και τους παίκτες και θα αποχωρούσε και τότε να βλέπαμε ποιες θα ήταν οι συνέπειες για τους τραμπούκους της ΑΕΚ που θεώρησαν "ξέφραγο αμπέλι" το στάδιο της πόλης μας και ουδείς ασχολήθηκε μαζί τους. Μια διοίκηση που θα έστεκε στο ύψος των περιστάσεων δε θα άφηνε ποτέ να διασυρθεί το όνομα της ιστορικής ομάδας της πόλης μας με αυτό τον αισχρό τρόπο.

Θα είχε φροντίσει να ζητήσει εγκαίρως, όλα τα έκτακτα αστυνομικά μέτρα προστασίας που απαιτούνταν και θα διαμαρτυρόταν σε όλες τις αρμόδιες αθλητικές και πολιτικές αρχές αν αυτά δεν εφαρμόζονταν. Αλλά τι να λέμε τώρα... Το μόνο που υπήρχε στο μυαλό των διοικούντων ήταν πως θα ξεπουλήσουν τα εισιτήρια που εξέδωσαν και τίποτα παραπάνω. Αδιαφορώντας για το σε ποιανού ανεγκέφαλου τα χέρια θα βρεθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: