Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μόνη "όαση" το βόλεϊ γυναικών του Αιγάλεω Α.Ο.

* Σε δεινή θέση έχει περιέλθει το ποδοσφαιρικό Τμήμα του Αιγάλεω Α.Ο.** Πέντε αγωνιστικές ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στον 6ο όμιλο, η ομάδα -που προπονεί ο Τάκης Μανδραφλής με βοηθούς του το Χρήστο Τάσση και το Δημήτρη Διαμάντη- βρίσκεται τέσσερις πόντους κάτω από  το βαθμολογικό όριο σωτηρίας*** Πλέον το «Σίτι» χρειάζεται και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων για να αποφύγει τον υποβιβασμό**** Που αν παρ’ ελπίδα επισυμβεί θα οδηγήσει την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα μας στην τοπική διοργάνωση της Ε.Π.Σ. Αθηνών***** Για πρώτη φορά μετά από 53 ολόκληρα χρόνια, αφού η τελευταία σεζόν που είχε αγωνισθεί εκεί, ήταν η περίοδος 1960-61 (!)
* Το δικό του όμως αγώνα για την παραμονή στο δύσκολο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας δίνει και το μπάσκετ Ανδρών του Αιγάλεω Α.Ο.** Χρειάζεται δυο νίκες σε ισάριθμα ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς, αλλά ίσως να απαιτηθούν και ευνοϊκά αποτελέσματα τρίτων προκειμένου να διασωθεί*** Κύριοι ανταγωνιστές του στη διεκδίκηση της 10ης θέσης η οποία εξασφαλίζει τη σωτηρία, είναι το Άργος Ορεστικό και ο Αργοναύτης Καλαμαριάς**** Η φετινή συμμετοχή του μπασκετικού «Σίτι» στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι η τέταρτη συνεχόμενη και η 10η συνολικά στα χρονικά, με την πρώτη από αυτές να καταγράφεται το μακρινό 1974 (!)

* Το μπάσκετ Ανδρών του Α.Σ. Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω πανηγυρίζει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του** Μάλιστα η ομάδα των «θερμιωτών» κατέκτησε τον τίτλο στην Α΄ κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α. δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος*** Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη άνοδος που κερδίζουν οι αθλητές του Γιάννη Παύλου, αφού το 2011-12 ο σύλλογος αγωνιζόταν στη Γ΄ κατηγορία (!)**** Ποιος τον «πιάνει» τώρα τον πρόεδρο Καλλίλα που ονειρεύεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
* Αντίθετα, άσχημα είναι τα «μαντάτα» για τον ποδοσφαιρικό Διαγόρα Αιγάλεω** Που, όπως και η Α.Ε. Αιγάλεω (ο παλαιός «Ζέφυρος») αποχαιρέτησαν δυστυχώς τη Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών*** Έτσι, του χρόνου (2014-15) και οι πέντε ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας θα μετέχουν στην τρίτη τοπική κατηγορία**** Κι αυτό διότι ούτε ο Ορφέας, ούτε η Ιεράπολη αλλά ούτε και ο Κρόνος κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν φέτος στη Γ΄ Αθηνών***** Δείγμα, ένα ακόμη, για την παρακμή που επικρατεί πια στο χώρο του Αιγαλιώτικου ποδοσφαίρου είναι το γεγονός πως ποτέ πριν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.
* Ακριβώς την τελευταία αγωνιστική έχασε την ευκαιρία ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω να λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου των συλλόγων της Β΄ κατηγορίας Ε.Σ.Κ.Α.** Συγκεκριμένα, ο «Θέμις» ηττήθηκε από τον Αίολο εκτός έδρας και τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου, ενώ ο πρωταθλητής Α.Ο. Τρίτων ανέβηκε απευθείας*** Τέλος, ο «Μ.Ε.Λ.Α.Σ. ο Άγιος Ελευθέριος», ο πρώτος σύλλογος του πρώην αθλητή και σήμερα διάσημου τραγουδιστή Χρήστου Χολίδη, παρέμεινε για μια ακόμη χρονιά στη Γ΄ κατηγορία.

* Γενναία πάλεψαν τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Αιγάλεω Α.Ο., των οποίων η αγωνιστική πορεία αποτελεί, καθώς φαίνεται τη μοναδική «όαση» στις φετινές δραστηριότητες του Ομίλου** Μετείχαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.*** Με προπονήτρια την πανάξια Αγγελική Αντωνιάδου διεκδίκησαν έως το τέλος μια θέση στα μπαράζ ανόδου προς την Α2 κατηγορία γυναικών της Ε.Ο.ΠΕ.**** Η τελευταία φορά που η ομάδα είχε παίξει στην Α2 ήταν την περίοδο 2008-09, όταν είχε συμπληρώσει εκεί, έξι συνεχόμενες χρονιές***** Όμως και οι Κορασίδες του Τμήματος διαπρέπουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, ενώ και οι Παγκορασίδες είχαν αναδειχθεί πέρσι, ως Κυπελλούχες της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. (!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: