Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Την Κυριακή κρίνεται η παραμονή για το μπάσκετ Ανδρών του Αιγάλεω Α.Ο.

Τελικά θα χρειασθεί να περιμένουμε έως και την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να διαπιστώσουμεαν η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του πλέον δημοφιλούς συλλόγου της πόλης μας (Αιγάλεω Α.Ο.) θα κατορθώσει να κάνει την υπέρβαση, παραμένοντας για 5η συνεχή χρονιά στο ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν, το τμήμα καλαθόσφαιρας πετύχαινε (μάλλον) άνετα την ανανέωση της παραμονής του, ειδικά τις δυο πρώτες χρονιές που μετείχε στην ενιαία κατηγορία. Από πέρσι όμως, όταν δημιουργήθηκαν δυο όμιλοι (Νότου και Βορρά, ένα σχήμα που είχε ισχύσει αρκετά παλαιότερα) άρχισαν και τα αγωνιστικά προβλήματα, πέραν των γνωστών τιμωριών για επεισόδια οπαδών.


Στο Βόρειο γκρουπ -που επέλεξαν να εντάξουν την ομάδα οι διοικούντες της έπειτα από παρότρυνση της Ομοσπονδίας για (δήθεν) κάλυψη εξόδων μετακίνησης- τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ δύσκολα. Έτσι, αυτή τη στιγμή το "Σίτι" βρίσκεται κάτω από το όριο σωτηρίας και υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο "Σταύρος Βενέτης" τον αδιάφορο Πιερικό/Αρχέλαο. Το άσχημο όμως είναι πως (μόνο) η νίκη δεν επαρκεί για τους αθλητές του Δημήτρη Λιόγια (που συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναμόρφωση του κλίματος μέσα στα αποδυτήρια), αλλά θα απαιτηθεί και συνδυασμός άλλου (ή άλλων) αποτελεσμάτων.

Ύστατη ώρα λοιπόν για την τύχη του σωματείου, αφού και η ποδοσφαιρική του ομάδα βρίσκεται σε παρόμοια θέση στη διοργάνωση της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ενώ μόνο το τμήμα Πετοσφαίρισης Γυναικών (Βόλεϊ) είχε φέτος εξαιρετική παρουσία, διεκδικώντας τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Γυναικών ΕΟΠΕ, με τον τελευταίο, καθοριστικό αγώνα να διεξάγεται αύριο Τετάρτη, στο κλειστό γήπεδο Δραπετσώνας, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και των κοριτσιών του Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: