Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κώστας Ιωάννου: ένας ακατάβλητος εργάτης του ποδοσφαίρου μας.

Ο Κώστας Ιωάννου (αριστερά)
με το Στέλιο Μανωλά.
Επώνυμο: σύνηθες για ποδοσφαιριστές, έχουν παρελάσει δεκάδες με αυτό από τα γήπεδα.
Όνομα: Είχε τον ονομαστική του εορτή πρόσφατα.
Προσφορά στον Αιγάλεω Α.Ο. και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πολύ μεγάλη.

Κυρίες και κύριοι,

Ιδού η καριέρα του παλαίμαχου πλέον ποδοσφαιριστή (και νυν προπονητή) Κώστα Ιωάννου.


Ο Κώστας Ιωάννου γεννήθηκε στο Περιστέρι, στις 5 Μαΐου του 1967, πρόσφατα δηλαδή συμπλήρωσε τα 47 του χρόνια. Η διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας άγγιξε την 15ετία, διάστημα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Ντεμπούτο και μάλιστα στην Α΄ Εθνική με τα χρώματα της ομάδας της πόλης μας, πραγματοποίησε στις 5-5-1985 (όταν ήταν ακριβώς 18 ετών), στον αγώνα Αιγάλεω-ΠΑΟ (0-2) που έγινε στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας (για εισπρακτικούς λόγους) αντικαθιστώντας στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης τον Κώστα Μπεχλιβανίδη.

Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς έγινε επαγγελματίας με εισήγηση του Κώστα Πολυχρονίου και πέντε χρόνια μετά (κάνοντας χρήση πενταετίας) έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον γειτονικό Ατρόμητο Αθηνών. Με το "Σίτι" είχε ήδη συμπληρώσει (παίζοντας σαν σέντερ-μπακ, αλλά και ως αμυντικός μέσος, με το νο 6 στην πλάτη) 141 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ενώ είχε σημειώσει και 23 τέρματα, αρκετά εκ των οποίων με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

Στο Περιστέρι έπαιξε για τρία συνεχή χρόνια, όλα στη Β΄ Εθνική, από το Δεκέμβρη του 1990 έως το Δεκέμβρη του 1993 (με "συγκομιδή" 91 συμμετοχές). Το μεγάλο όμως βήμα στην αγωνιστική του πορεία έγινε με τη μετεγγραφή του στον Απόλλωνα Αθηνών (σήμερα Σμύρνης) στα μέσα της περιόδου 1993-94.

Με το συγκρότημα της Ριζούπολης αγωνίσθηκε τα επόμενα επτά χρόνια, όλα στη μεγάλη κατηγορία, όπου συμπλήρωσε 160 συμμετοχές και 2 τέρματα. Τον Ιανουάριο του 2000 μεταπήδησε στην Καλαμάτα (επίσης Α΄ Εθνικής) για 6 μήνες, όπου ολοκλήρωσε τη σπουδαία τροχιά του, με 10 επιπλέον παρουσίες.

Συνολικά, πήρε μέρος σε 402 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, σκοράροντας 25 γκολ. Στην Α΄ Εθνική (με Αιγάλεω και Απόλλωνα) είχε 175 συμμετοχές και 2 γκολ, στη Β΄ Εθνική (με Αιγάλεω και Ατρόμητο Αθηνών) είχε 127 συμμετοχές και 3 γκολ και στη Γ΄ Εθνική (με το Αιγάλεω) είχε 100 συμμετοχές και 20 τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: