Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

"Επόμενη μέρα" με Κούγια (;) στο "Σίτι"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό Τμήμα του Αιγάλεω Α.Ο. έπειτα από την επικύρωση των τελικών βαθμολογιών στους πέντε από τους έξι ομίλους της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής (εκκρεμεί μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των ομάδων στον 5ο όμιλο) στην οποία προχώρησε εσπευσμένα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η συνειδητοποίηση από όλους ότι η ιστορική ομάδα της πόλης μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πρέπει υποχρεωτικά και "μοιραία" να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Αθηνών, φαίνεται ότι κινητοποίησε αντανακλαστικά που σε άλλη περίπτωση ίσως να παρέμεναν ανενεργά.


Αφενός, είχαμε τη σύσταση της "Συντονιστικής Επιτροπής" των συλλόγων της κατηγορίας, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Αιγαλιώτη δημοσιογράφο Χρήστο Κωνσταντακόπουλο και η οποία τις τελευταίες ημέρες δραστηριοποιείται σε κάθε δυνατό επίπεδο προκειμένου να επιτύχει την αναβολή της αναδιάρθρωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη πάλαι ποτέ κραταιών σωματείων, όπως το Αιγάλεω, η Προοδευτική κ.α.

Παράλληλα "καταιγιστικές" είναι οι ειδήσεις από το "μέτωπο" της διάδοχης κατάστασης στα διοικητικά του Αιγάλεω Α.Ο. Προχθές Παρασκευή και αργά το βράδυ ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε σε παραίτηση, ενώ αποφασίσθηκε η σύγκλιση Εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και άμεσης διενέργειας αρχαιρεσιών για τα μέσα Ιουνίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 11η τρέχοντος. Είχε προηγηθεί μια "θυελλώδης" συνεδρίαση του Δ.Σ. κατά την οποία παρουσιάσθηκαν και εξέθεσαν τις προτάσεις τους στο Σώμα δυο υποψήφιοι επενδυτές, εκ των οποίων ο ένας τυγχάνει ο εν Ελλάδι υπεύθυνος των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών γνωστότατου συλλόγου της Premier League, ενώ ο έτερος είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που σημειωτέον, είχε θητεύσει στην ομάδα του Αιγάλεω (αρχικά σαν νομικός σύμβουλος και εν συνεχεία ως γενικός αρχηγός της τότε ΠΑΕ), πριν από 30 και πλέον έτη.

Ο Κούγιας, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στο να συνεχίσει να ηγείται της Παναχαϊκής όπως πράττει κατά τα τελευταία 4-5 χρόνια, κατέθεσε τρεις εναλλακτικές προτάσεις που έχουν να κάνουν τόσο με το μοντέλο διοίκησης, όσο και με τη δυνατότητα ανάληψης της ευθύνης του Ομίλου. Η πρώτη περιλαμβάνει την χρησιμοποίηση (από το Αιγάλεω) του ΑΦΜ της ΠΑΕ Παναχαϊκή, συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με ομάδα που θα αποκαλείται (σε πρώτη φάση) με μικτή ονομασία -και των δυο μερών- και σταδιακή αντικατάσταση (του τίτλου της) από το όνομα "Αιγάλεω". Η ομάδα θα έχει χρώματα και έμβλημα τα αντίστοιχα του Αιγάλεω Α.Ο., θα εδρεύει στο Αιγάλεω και θα χρησιμοποιεί το γήπεδο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης". Η δεύτερη πρόταση συνίσταται στην δημιουργία δυο ομάδων. Η πρώτη εξ' αυτών θα συμμετέχει (ως αποτέλεσμα συγχώνευσης) στη Β΄ Εθνική και η άλλη θα λάβει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα Αθηνών, σαν Αιγάλεω Α.Ο., στελεχωμένη με νεαρούς των Τμημάτων υποδομής του "Σίτι". Η τρίτη πρόταση δεν περιλαμβάνει εμπλοκή του ονόματος της Παναχαϊκής. Η ομάδα του Αιγάλεω θα μετάσχει κανονικά  στην Α΄ κατηγορία ΕΠΣΑ και θα επιδιωχθεί η ενίσχυσή της, με στόχο τη γρήγορη επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει από διάφορες πηγές το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ" η πιθανότητα να γίνει τελικά δεκτή η υποψηφιότητα Κούγια είναι πολύ ενισχυμένη, κάτι που δεν ισχύει για τον έτερο ενδιαφερόμενο ο οποίος κρίθηκε μεν αξιόπιστος, ωστόσο δεν δεσμεύθηκε για άμεση επανέκαμψη της ομάδας, κάτι που μάλλον αποκαρδίωσε τους διοικούντες το σύλλογο.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο Αλέξης Κούγιας έσπευσε ήδη να έχει μια πρώτη, μάλλον διερευνητική επαφή με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα. Ο κ. Μπίρμπας αφού άκουσε τις προτάσεις ξεκαθάρισε στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου των Πατρών ότι ο δήμος Αιγάλεω δεν προτίθεται να εμπλακεί ενεργά στη διαδικασία αλλαγής του διοικητικού καθεστώτος της ομάδας. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, ο δήμος θα σταθεί αρωγός και στο μέτρο του δυνατού σε κάθε υγιή προσπάθεια που θα εκδηλωθεί για την ενίσχυση του συλλόγου αλλά και για την ανανέωση των αθλητικών χώρων της πόλης (για την οποία φέρεται να ενδιαφέρεται να συνεισφέρει ο Κούγιας), χωρίς να παραβλέπει την -τηρουμένων των αναλογιών- ενίσχυση και των υπολοίπων αθλητικών σωματείων της πόλης.

Προέτρεψε δε (ο Δημήτρης Μπίρμπας) τον Αλέξη Κούγια να φροντίσει να παρουσιασθεί σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών που θα μετάσχουν στο νέο (από 1ης Σεπτεμβρίου 2014) δημοτικό συμβούλιο, ώστε η κίνησή του να γίνει γνωστή στο σύνολο των πολιτών του Αιγάλεω, φιλάθλων ή όχι, προκειμένου τίποτα να μην παραμένει στο "σκοτάδι" και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: