Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 11 Ιουνίου του 1950

Αιγάλεω Α.Ο. (11-6-1950)
Σαν σήμερα, που συμπτωματικά κρίνεται η τύχη του συλλόγου, πριν από 64 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1950 οι λεβέντες του Αιγάλεω Α.Ο. επικράτησαν με σκορ 2-0 της Α.Ε. Χαλανδρίου σε αγώνα κατάταξης που δόθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης για τον τίτλο του πρωταθλητή της Β΄ Κατηγορίας Αθηνών. Στο σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο που παραθέτουμε, οι ένδεκα Αιγαλιώτες ποδοσφαιριστές (φορώντας τις εμφανίσεις της Ένωσης Πυριτιδοποιείου) χαμογελούν στο φακό μαζί με τον άξιο προπονητή τους Δημήτρη (Μίμη) Σέλτσικα Εικονίζονται κατάκοποι μεν, αλλά περιχαρείς μετά τη μεγάλη εκείνη επιτυχία που τους χάρισε, παράλληλα, την άνοδο στην Α2  κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών.
Τα δυο τέρματα του θριάμβου είχαν πετύχει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης και ο Δημήτρης Γιουλντούρης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά κοιτώντας, οι (σπουδαίοι όλοι τους) Μπλάνας, Χωριανόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Τούσης, Ρουμελιώτης, Λιοσάτος, Γιουλντούρης (άνω) και Αλεξίου, Τάκης Αρώνης, Παπαθανασίου και Νικηταράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: