Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αύριο το βράδυ η κρίσιμη ψηφοφορία!

Αύριο Τρίτη 1 Ιουλίου στις 9 μ.μ. και στην αίθουσα Τύπου του δημοτικού γηπέδου "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" θα αρχίσει η πιο κρίσιμη ψηφοφορία  στα χρονικά σχετικά με το μέλλον της ιστορικής μας ομάδας.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο., όπως και οι οργανωμένοι οπαδοί της "Θύρας 12" αλλά και όσοι φίλαθλοι ανήκουν στη "Λέσχη Φίλων Αιγάλεω Α.Ο." έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν στην κάλπη που θα στηθεί, επιλέγοντας μεταξύ δυο λύσεων. Και οι δυο επιλογές που προτάθηκαν από το νέο Δ.Σ. του Ομίλου έχουν να κάνουν με το ερώτημα "σε ποια κατηγορία επιθυμείτε να αγωνισθεί η ομάδα μας;"


Οι φίλαθλοι του "Σίτι" θα κληθούν να αποφασίσουν αν προτιμούν το Αιγάλεω να παίξει στην τοπική πρώτη κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών, όπου αυτοδίκαια βρίσκεται μετά το φετινό υποβιβασμό του από την ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική, ή το θέλουν (μέσω της μεταφοράς του Α.Φ.Μ. του Πατραϊκού, ιδιοκτησίας του νέου προέδρου κ. Αλέξη Κούγια) να 'αναβαθμιστεί' καταλαμβάνοντας μια θέση στη "Football Leauge" 2014-15 η οποία όμως ανήκει, κανονικά, στην "Παναχαϊκή 2005".

Με λίγα λόγια αν επικρατήσει η δεύτερη περίπτωση, τότε θα έχουμε επανάληψη του "σκηνικού" του Αυγούστου 2009 όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε μια παρόμοια περίπτωση "συγχώνευσης" στην οποία και πάλι εμπλεκόταν η ομάδα μας, με την απορρόφηση της Π.Α.Ε. Ηλυσιακός (που τότε έπαιζε στη Β΄ Εθνική) από την πτωχευμένη και βρισκόμενη υπό εκκαθάριση (!) Π.Α.Ε. Αιγάλεω.

Όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη εκείνης της διαβόητης ιστορίας, με την ακύρωση σαν παράνομης της πράξης συγχώνευσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας και όσα ακολούθησαν έκτοτε.

Οι ομάδες όμως, όπως σωστά έχει λεχθεί, είναι στενά δεμένες με τις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται, εκφράζουν τα χαρακτηριστικά και τα αθλητικά ήθη της κάθε περιοχής και δεν είναι δυνατόν να άγονται και να φέρονται στο βωμό άλλων σκοπιμοτήτων.

Ευχόμαστε λοιπόν αύριο το βράδυ να επικρατήσει η σύνεση και το Αιγάλεω να μην εισέλθει σε μια ακόμη "περιπέτεια", με απρόβλεπτες συνέπειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: