Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αλέξανδρος Γεωργαλάς: Το "κανόνι" του Πειραιώτικου ποδοσφαίρου!

(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ένας από τους σπουδαιότερους "στράικερ" που ανέδειξε το Πειραιώτικο ποδόσφαιρο είναι ο Αλέξανδρος Γεωργαλάς, ένας σπάνιος διεμβολιστής και σκόρερ και παράλληλα ένας αγαπητός άνθρωπος που εκτιμάται από όλους στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας.

Γεννημένος στη Δραπετσώνα τον Οκτώβριο του 1957 και με ύψος ιδανικό για επιθετικό (1,80 μ.) έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Αργοναύτη Χατζηκυριάκειου, συνέχισε στον Ιωνικό της Νίκαιας, "εκτοξεύτηκε" με τη φανέλα της Δόξας Πειραιώς, για να κλείσει τη μεγάλη του καριέρα στον Άρη Νικαίας. 

Με δάσκαλο τον αείμνηστο Πάνο Μάρκοβιτς, ο Αλέξανδρος διδάχτηκε τις αρχές της προπονητικής, καθώς αποφοίτησε από τη σχετική σχολή, το 1990.


Με άψογη κατοχή της μπάλας, σωστά τελειώματα των φάσεων και δύο "καλά" πόδια, αλλά και άριστος στο ψηλό παιχνίδι, ο Αλέξανδρος έφτασε στον Κολοφώνα της απόδοσής του φορώντας τα χρώματα της Δόξας, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (28 γκολ) και, ως "δίδυμο" με τον αείμνηστο συμπαίκτη και φίλο του, Θόδωρο Διβητάρη, έκαναν τους αντίπαλους αμυντικούς να... ιδρώνουν !

Γεωργαλάς (αριστερά) - Διβητάρης


Πανηγυρίζοντας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: