Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Νίκος Μανιώτης: Η "σαΐτα" του Πειραιά !!!

(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ο βετεράνος επιθετικός Νίκος Μανιώτης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1955 στον Πειραιά και από πολύ μικρός έδειξε το μεγάλο του ταλέντο στο ποδόσφαιρο, όπως και μία ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Σε ηλικία μόλις 14 ετών (1969) πραγματοποιεί το "ντεμπούτο" του στον αγαπημένο του Περαμαϊκό και στο τέλος της χρονιάς αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της ομάδας! Θα πετύχει αυτή τη διάκριση άλλες 10 φορές στην καριέρα του, σε μία πολυετή σταδιοδρομία που διακόπηκε έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, όταν υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό συμμετέχοντας σε αγώνα παλαιμάχων.

Με ύψος 1,74 μ., βάρος 60 κιλά και ταχύτητα που θύμιζε... σαΐτα, ο Μανιώτης κάνει αισθητή, από νωρίς, την παρουσία του και στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όντας ένας πιτσιρικάς που αφήνει άφωνους όσους τον βλέπουν να αγωνίζεται. Φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα χάρις στην εκρηκτικότητά του, τον άριστο χειρισμό της μπάλας και με τα δύο πόδια και το εξαιρετικό του άλμα, φαίνεται όμως πως αυτά τα (καθαρώς αγωνιστικά) προσόντα δεν... αρκούσαν σε κάποιους για να σταδιοδρομήσει στο μεγάλο λιμάνι. Ας είναι...

Η Προοδευτική, ακολούθως, τον παίρνει στην αγκαλιά της τα επόμενα χρόνια και με δικό του γκολ, με στριφτή κεφαλιά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης από σέντρα του Μαρίνου Θωμά, οι "βυσσινί" του Κορυδαλλού καταφέρνουν να ... χαλάσουν τη φιέστα του Αιγάλεω για τα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο του "Σίτι", την άνοιξη του 1980.

Τη σεζόν 1980-81 ο Μανιώτης είναι το "κανόνι" του Ολυμπιακού Λιοσίων στη Β'  Εθνική, ενώ το 1982 γυρίζει στο Πέραμα, στο τοπικό του Πειραιά και με 23 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, σκοράρει 48 φορές (!) ένα απίστευτο επίτετγμα! Συνεχίζει το ίδιο αποτελεσματικός σε Κερατσίνι, Νέους Ευγένειας, Ένωση Περάματος και Α.Ε. Νικαίας, την τελευταία ομάδα που έπαιξε μπάλα.

Ο Μανιώτης έκανε πολύ αισθητή την παρουσία του και στην πανίσχυρη κάποια εποχή ομάδα της Αστυνομίας, σκοράροντας κι εκεί ακατάπαυστα, με συμπαίκτες τους σπουδαίους Κώστα Ελευθεράκη, Πέτρο Καραβίτη, Τάκη Τσαλαμάγκα, Χρήστο Αρδίζογλου, Φραγκίσκο Μαρτίνο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: