Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Σάκης Κακαβάς: Το "τανκ" της Αγίας Ελεούσας!

(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Κορυφαία ποδοσφαιρική μορφή τόσο για την Αγία Βαρβάρα όσο και για ολόκληρο τον Πειραιά (και όχι μόνο) ο εξαίρετος βετεράνος μεσοεπιθετικός άσσος Διονύσης ('Σάκης') Κακαβάς ήρθε στον κόσμο στο Αιγάλεω, τον Ιούλιο του 1959. Υπέγραψε το πρώτο του αθλητικό δελτίο σε ηλικία 16 ετών (1975) με την ιστορική Α.Π.Ε. Αγίας Ελεούσας, την οποία τότε προπονούσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ματθαίος Μουράτης (Πανελευσινιακού, Αιγάλεω κλπ) και αγωνιζόταν στην Α'  Κατηγορία της Αθήνας (ΕΠΣΑ).

Ο Κακαβάς παρέμεινε στην "Αγία" μέχρι και το καλοκαίρι του 1980, οπότε μετεγγράφηκε στη μεγάλη Προοδευτική και τις τρεις επόμενες χρονιές (έως και τη σεζόν 1982-83) έπαιξε με τους "βυσσινί" του Κορυδαλλού στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Β'  Εθνικής (Όμιλος Νότου). Ακολουθεί μία ακόμη τριετία του εκλεκτού παίκτη (που ήδη είχε λάβει το προσωνύμιο "τανκ", λόγω του ορμητικού του παιχνιδιού) στον Ατρόμητο Καμινίων Πειραιώς, σε Γ'  Εθνική (1983-84) και Εθνικό Ερασιτεχνικό (1984-85 & 1985-86).


Το 1986 επιστέφει στην Αγία Βαρβάρα και με προπονητή το Γιάννη Γεωργούλη (πρώην παίκτη του Διαγόρα Αιγάλεω) κερδίζει με την "Αγία" την άνοδο από τη Β' στην Α' Αθήνας. Το 1990 με προπονητή τον αείμνηστο Ζαχαρία Λυκουρίνο και συμπαίκτες, μεταξύ άλλων, τους Χατζησκουλίδη, Μαριόλη, Μπρέμπο, Παπαϊωάννου κ.α. αναδεικνύεται υπέρ-πρωταθλητής Αθηνών, με εκπληκτική απόδοση στα μπαράζ εναντίον των ομάδων του Ηφαίστου και των Μελισσίων, στο γήπεδο της Αργυρούπολης, ενώ συμμετέχει και στη διοργάνωση της Δ'  Εθνικής τα επόμενα 2 χρόνια (1990-91, 1991-92). Λόγω τραυματισμού, το 1992 μετακινείται στη γειτονική Θύελλα Κορυδαλλού (σαν παίκτης - προπονητής) χαρίζοντάς της, άμεσα, την άνοδο από τη Γ΄στη Β΄ κατηγορία Πειραιά.

Αγαπητός από όλο τον κόσμο, εγκάρδιος και ευγενής, ο βιρτουόζος Σάκης αποτελεί μία εμβληματική φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: