Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Παραμένει ο Λεωνίδας Δαμουράς επικεφαλής στις Ακαδημίες του Αιγάλεω Α.Ο.

Ο κ. Γιανναράκης (φωτό αρχείου)
Μπροστά στη γενική αντίδραση που υπήρξε κατά της απόφασης της απομάκρυνσης του Λεωνίδα Δαμουρά από το πόστο του υπεύθυνου των Ακαδημιών του συλλόγου, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γιανναράκης κάμφθηκε και δεσμεύθηκε ότι σήμερα θα συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα την παραμονή του βετεράνου ποδοσφαιριστή του "Σίτι" στη θέση του. Αρκετά "περιπετειώδης" ήταν η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης". Αρχικά, ο ισχυρός άνδρας του "Σίτι" δήλωσε ότι από αύριο (σήμερα) οι Ακαδημίες περιέρχονται αποκλειστικά στην ευθύνη της διοίκησης του συλλόγου (υπεύθυνος ορίσθηκε ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλης Λαγογιάννης) και ουδείς γονέας θα καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό συνδρομής, χωρίς να λαμβάνει το νόμιμο παραστατικό.  
"Το μεγαλύτερο σφάλμα μου ήταν ότι εμπιστεύθηκα ανθρώπους οι οποίοι ίδρωσαν κατά το παρελθόν τη φανέλα της ομάδας" είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Γιανναράκης για να συμπληρώσει με νόημα ότι "εν τέλει όμως, διαπίστωσα πως όλοι ανεξαιρέτως, επεδίωκαν όχι το συμφέρον της ομάδας αλλά το προσωπικό, δικό τους όφελος"



Ο κ. Δαμουράς
Προηγουμένως, ο μέχρι και χθες (τυπικά, ουσιαστικά μια βδομάδα πριν) υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής Λεωνίδας Δαμουράς έκανε μια εμπεριστατωμένη αναδρομή σε όλο το ιστορικό της εμπλοκής του στην υπόθεση, εδώ και 1,5 χρόνο, όταν και ανέλαβε για πρώτη φορά το "φυτώριο" του Αιγάλεω. Όπως διευκρίνησε, χρειάσθηκε ο ίδιος να δαπανήσει συνολικά το ποσό των 2.700 ευρώ, προκειμένου να αναμορφώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Μάλιστα, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω μοίρασε στους παρισταμένους γονείς και φιλάθλους αντίγραφα του ισολογισμού της περιόδου, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου 2013.

Ο Δαμουράς αναφέρθηκε και στην αρχική συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο Γιανναράκη, η οποία κατέληξε σε συμφωνία των δυο ανδρών να αναλάβει ο πρώτος τις Ακαδημίες, γεγονός που επικυρώθηκε με την έκδοση σχετικού Πρακτικού της διοίκησης της ομάδας, όπου αναφέρεται πως η χρονική διάρκεια της συνεργασίας θα ήταν "τουλάχιστον διετής". Το μηνιαίο κόστος  συνδρομής συμφωνήθηκε να καθοριστεί σε χαμηλά επίπεδα (15 ευρώ), ώστε να προσελκυστούν παιδιά, τα οποία όταν ανέλαβε ο Δαμουράς, ήταν, όπως είπε, μόλις 20-22, για όλα τα τμήματα υποδομών.

Συνεχίζοντας, ο πρώην, πλέον, υπεύθυνος των τμημάτων, ενημέρωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα τα παιδιά αυξήθηκαν σε 250. Ωστόσο, με τη λήξη της πρώτης περιόδου συνεργασίας (2012-13), ο κ. Γιανναράκης βρέθηκε σε οικονομική στενότητα και του ζήτησε χρήματα για την πρώτη ομάδα, τα οποία ο Δαμουράς δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει, δεδομένου ότι εκκρεμούσε από μέρους του η πληρωμή των προπονητών.

Ο κ. Γιανναράκης, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Δαμουρά, αποφάσισε τότε να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πλειοδοτικού χαρακτήρα για το δεύτερο έτος της συνεργασίας, στην οποίο ανταποκρίθηκαν κάποιοι προπονητές όπως οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος, Μανδραφλής, προσφέροντας διάφορα ποσά. Τελικά, ο κ. Δαμουράς ήταν εκείνος που συμφωνήθηκε να αναλάβει και πάλι τις Ακαδημίες, αυτή τη φορά όμως με τη δέσμευση  να καταβάλλει παράλληλα στον Αιγάλεω Α.Ο. ένα μηνιαίο μίσθωμα της τάξης των 1.200 ευρώ.

Εντούτοις όμως, ο αριθμός των αθλούμενων νέων είχε μειωθεί κατά πολύ, καθώς οι προαναφερόμενοι προπονητές επέλεξαν να συνεργασθούν με το σωματείο της Ιεράπολης και πάρα πολλά παιδιά, με απόφαση των γονέων τους, τους ακολούθησαν εκεί. Από το νέο αδιέξοδο που προέκυψε, Γιανναράκης και Δαμουράς ήρθαν σε προστριβές, με συνέπεια τη ρήξη στις σχέσεις τους και τον τερματισμό της συνεργασίας.

Επιπροσθέτως, ο Δαμουράς είπε ότι με δική του πρωτοβουλία είχε εξασφαλισμένη ιδίοις εξόδοις την μετάβαση στην Ιταλία για εκείνον και όσους προπονητές το επιθυμούσαν, στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών της Γιουβέντους, από όπου θα δανείζονταν την απαραίτητη τεχνογνωσία λειτουργίας, αλλά και το ελεύθερο να εντάσσει στις Ακαδημίες του Αιγάλεω αθλητές που θα εγγράφονταν υπό τη σκέπη του διάσημου ιταλικού συλλόγου.

Ακολούθησε συζήτηση του προέδρου με γονείς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους υποστήριξαν ότι για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο είδαν τα παιδιά τους ικανοποιημένα από τις συνθήκες προπόνησης που είχε δημιουργήσει ο Λεωνίδας Δαμουράς, από τον οποίο και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι. Όσο για το θέμα των αποδείξεων, είπαν ότι πάντοτε ελάμβαναν παραστατικά για τα χρήματα που πλήρωναν και δεν είχαν το οποιοδήποτε παράπονο. Εξέφρασαν δε, τη δυσαρέσκειά τους, για την τελευταία εξέλιξη, αλλά και τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Κατόπιν των παραπάνω, ο πρόεδρος Γιώργος Γιανναράκης οπισθοχώρησε μπροστά στο συμφέρον της ομάδας και δεσμεύθηκε ότι ο Λεωνίδας Δαμουράς θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του έως το καλοκαίρι. Από τη μεριά του, ο Δαμουράς υποσχέθηκε να εξακολουθήσει να πράττει ανιδιοτελώς το καθήκον του, παραχωρώντας την ευθύνη ολόκληρου του οικονομικού μέρους στη διοίκηση του σωματείου. Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία επανήλθε σε όλους και τουλάχιστον προς το παρόν, η λειτουργία των τμημάτων υποδομής θα συνεχισθεί απρόσκοπτα και με "δοκιμασμένη" και επιτυχημένη "συνταγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: