Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Που βαδίζει άραγε, το ιστορικό μας Αιγάλεω ?

"Εξιλαστήριο θύμα" αποτέλεσε
ο εικονιζόμενος Γιώργος Σουρλής
Η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της δημοφιλούς ομάδας της πόλης μας έχει ξεπεράσει κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της ερασιτεχνικής Γ' ΄Εθνικής, η ομάδα, έχοντας τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών λόγω των εκτρόπων που σημειώθηκαν στην επεισοδιακή εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, βρίσκεται σε απελπιστική θέση και κάτω από το βαθμολογικό όριο παραμονής. Αν το Αιγάλεω τελικά υποβιβασθεί φέτος, θα βρεθεί ξανά στην πρώτη τοπική κατηγορία Αθηνών μετά από 53 ολόκληρα χρόνια (Η τελευταία φορά που έπαιξε εκεί, ήταν το 1961 !!!) Παράλληλα, την "άγουσα" πήρε ο μέχρι πρότινος προπονητής του συλλόγου Γιώργος Σουρλής, παρά το γεγονός πως, όπως όλοι συμφωνούν, έκανε τα πάντα για να βοηθήσει το σύλλογο. Ο Μανώλης Παπαδόπουλος που προσλήφθηκε στη θέση του, είναι ο τέταρτος κατά σειρά που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο από το ξεκίνημα της χρονιάς μετά τους Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και Γιώργο Αθανασιάδη, που επίσης εκδιώχθηκαν κακήν-κακώς, ενώ πληροφορίες του θέλουν και απλήρωτους !



Ο πρόεδρος Γιώργος Γιανναράκης δείχνει πλέον να έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης, καθώς η δεδηλωμένη του αδυναμία να συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά δεν έχει συνδυασθεί με την επίσημη αποχώρησή του από την ηγεσία του τμήματος, ενέργεια απαραίτητη, προκειμένου να αναζητηθεί μια διάδοχος κίνηση. Βαρύτατες ευθύνες για αυτή την ανεπίτρεπτη στασιμότητα όμως, φέρουν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. Παρά το ότι, δια στόματος Δημήτρη Καρβέλα δήλωσαν τη δημόσια αδυναμία τους να διαχειρισθούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, εντούτοις ουδέν έπραξαν στην κατέυθυνση αντικατάστασης του "απόντος-παρόντος" προέδρου. Ο Γιανναράκης φαίνεται να έχει κλείσει τον κύκλο του. Παρά την αναμφισβήτητη προσφορά του στο σωματείο τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του, πλέον αποτελεί "ξένο σώμα" ακόμη και για τους οπαδούς του Αιγάλεω, οι οποίοι πνέουν μένεα εναντίον του λόγω του τρόπου που τους αντιμετώπισε στον πρόσφατο εκτός έδρας αγώνα με τη Θύελλα Ραφήνας, όταν δεν ανέλαβε την ευθύνη για την είσοδό τους στο γήπεδο.

Ωστόσο, το κρίσιμο σημείο βρίσκεται αλλού. Δεν είναι δυνατόν σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι το ΑΙΓΑΛΕΩ, με αδιαίρεται όλα τα αθλητικά του Τμήματα, να έχει συμβεί το πρωτάκουστο, να υπάρχει δηλαδή άτυπη συμφωνία για διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων "Εμείς δεν γνωρίζουμε το ποδοσφαιρικό αντικείμενο, ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ και το βόλεϊ ή την κολύμβηση" λέει η μία πλευρά, "Εγώ δεν αναλαμβάνω τίποτα πέραν του ποδοσφαίρου" λέει η άλλη !!!

Η λύση είναι μια, το Αιγάλεω να βασισθεί στον κόσμο του. Θα πρέπει όσοι περισσότεροι φίλαθλοι ενδιαφέρονται, να σπεύσουν άμεσα στα γραφεία του Ερασιτέχνη στο κολυμβητήριο (κάθε μέρα, 5-8 μ.μ.) και να συμπληρώσουν αιτήσεις εγγραφής ως μέλη, καταβάλλοντας έστω το δικαίωμα εγγραφής (10 ευρώ) και την εισφορά του τρέχοντος μηνός (5 ευρώ), ζητώντας και λαμβάνοντας φυσικά τη σχετική επίσημη απόδειξη. Εξάλλου, ο Δημήτρης Καρβέλας το είπε ξεκάθαρα, σε πρόσφατη συγκέντρωση διοίκησης και φιλάθλων: "Ο σύλλογος είναι ανοιχτός, όποτε θέλετε ελάτε να γραφτείτε μέλη". Μόνο έτσι θα δυναμώσει η φωνή του κάθε αγνού αιγαλιώτη και οι υπεύθυνοι θα πειστούν ότι αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η ανατροπή αυτής της νοσηρής κατάσταση, με σύγκλειση μιας γενικής συνέλευσης, παραίτηση σύσσωμου του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου και προκήρυξη εκλογών, για να βγει η ομάδα από το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο, όπου έχει εδώ και μήνες περιέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: