Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο Λεωνίδας Δαμουράς μιλάει για όλα.

Λεωνίδα, καλώς όρισες στο «ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ»

Στην πρόσφατη συνέλευση που οργανώθηκε από την ‘επιτροπή φιλάθλων’ τοποθετήθηκες δημόσια λέγοντας ότι προτίθεσαι, εάν και εφόσον αποχωρήσει ο κ. Γιανναράκης από την προεδρία του Αιγάλεω Α.Ο., να καταθέσεις την επόμενη κιόλας μέρα το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στα Ταμεία του συλλόγου. Η προσφορά σου αυτή θα έχει την προοπτική της ανταποδοτικότητας, ή θα αποτελεί δωρεά στην ομάδα ?

Λεωνίδας Δαμουράς:  «Πριν απαντησω στα ερωτηματα, να διευκρινησω κατι. Δεν ειναι αυτοσκοπος μου να φυγει ο Γιανναρακης απο προεδρος του Αιγαλεω. Επαναλαμβανω εαν παραιτηθει απο προεδρος και υπαρξει κενο προεδριας και χρηματοδοτησης τοτε, προτιθεμαι να δουμε την επομενη μερα για την ομαδα μας! Παμε τωρα στην πρωτη ερωτηση. Οχι τα χρηματα δεν ειναι ουτε δωρεα ουτε χορηγια! Θα εχουν την προοπτικη της ανταποδοτικοτητας, προς αυτους που θα βαλουν τα χρηματα. Υπαρχει ενα πλανο για την ομαδα με χρονοδιαγραμμα και προοπτικη 3 ετων, σε πρωτη φαση, γιατι μ' αυτο το οικονομικο περιβαλλον ειναι δυσκολο να προγραμματισεις για περισσοτερο χρονο. Δηλ. με λιγα λογια. Αυτοι βαζουν (η' εβαζαν)τα χρηματα κι εγω την αγαπη προς την ομαδα μας και τις οποιες διοικητικες ικανοτητες μπορει να εχω».


ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ: Πιστεύεις ότι διαθέτεις την οικονομική επιφάνεια και τις διοικητικές ικανότητες, τις απαραίτητες γνώσεις ή διασυνδέσεις για να ηγηθείς, σε περίπτωση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της, στην ομάδα του Αιγάλεω ?

Λ.Δ.: «Οι ανθρωποι που θα εμπιστευτουν τα χρηματα τους σε μενα το πιστευουν. Μην ξεχναμε οτι δεν υπαρχει "ιδιοκτησιακο καθεστως" στο Αιγαλεω! Δεν ειναι εταιρια! Ειμαι θιασωτης του εξης. Θα πρεπει να γινουν οσο γινεται περισσοτερα μελη στο ερασιτεχνικο σωματειο, πια, Αιγαλεω Α.Ο. Καθε χρονο που γινεται η γενικη συνελευση οποιος νομιζει οτι μπορει να διοικησει θα εκθετει τις αποψεις του στη Γενικη Συνελευση των μελων. Εκει θα κρινεται και αναλογα θα ψηφιζουν τα μελη ΠΟΙΟΝ θελουν για Προεδρο. Ετσι θα αναλαμβανουν και τα μελη την ΕΥΘΥΝΗ για την πορεια της ομαδας. Θα ειναι συνυπευθυνοι με την Διοικηση! Δεν ειναι δημοκρατικο αυτο; Αυτο πιστευω, εγω!»

ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ: Ποια είναι τα πλάνα σου και οι σκέψεις σου, σε περίπτωση που τελικά συμμετάσχεις σε κάποιο ηγετικό σχήμα που πιθανόν να προκύψει, για να βγει το Αιγάλεω από το αδιέξοδο όπου σήμερα βρίσκεται ?

Λ.Δ.: «Υπαρχει πλανο τριετιας αυτη τη στιγμη, οπως ειπα και πριν. Θα σου αναφέρω τρεις πηγες χρηματοδοτησης της αγαπημενης μας ομαδας. Α) Ας πουμε οτι μπορουμε να γινουμε 300 ενεργα μελη, με 10 ευρω μηνιαιως=3.000 επι 12 μηνες=36.000 ευρω. Β) Απο τις ακαδημιες. Θα πρεπει το γηπεδο Εδεσσης να γινει το σπιτι, το αθλητικο κεντρο της ομαδας. Ηδη εχω ζητησει με εγγραφο, να το παρουμε για 12 χρονια με παραχωρητηριο και εναντι μισθωματος απο τον Δημο. Εκει λοιπον μπορουμε να μαζεψουμε 300 παιδια (ηδη το εχω αποδειξει οτι μπορω να το κανω) με συνδρομη 10 ευρω μηνιαιως για καθε παιδι!! Τα 300 παιδια θα συνοδευονται και απο 300 γονεις! Ετσι δεν ειναι; Μια καντινα που θα ειναι στην υπηρεσια της ομαδας και οχι καποιου ΙΔΙΩΤΗ, θα εχει τα εξης εσοδα: 600 ατομα ημερησιως με 0,50 ευρω ο καθενας=300ευρω!!! Επι 30 ημερες=9.000ευρω/μηνιαιως!!!! Επι 12 μηνες=108.000 ευρω!!! Τα μισα να μενουν στο Αιγαλεω, λεω εγω, ειναι 50.000 ευρω!!! Γ) Χρηματοδοτηση απο τον προεδρο, αλλα 100.000 ευρω ετησιως, να σου πω; ΣΥΝΟΛΟ: 36.000+50.000+100.000=186.000 ΕΥΡΩ!!! Καλα δεν ειναι για προυπολογισμο μιας σαιζον; Δεν βαζω εισιτηρια, διαρκειας, χορηγιες κλπ!!! Θελει οργανωση ομως, αυτο! Και, ναι, μπορω να το κανω εγω αυτο, με χρηστη και διαφανη διαχειριση!! Απλα κανοντας αυτο θα κλεισουν τα "μαγαζακια" που βγαζουν χρηματα, απο τα παιδακια της περιοχης μας! Και γι' αυτο εχω πολεμο προς το προσωπο μου! Αυτα τα εχω πει στον Γιανναρακη. Απλα εχει αλλη φιλοσοφια απο μενα ο ανθρωπος! Σεβαστο!»

ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ: Έχεις, σήμερα, την οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλου είδους σχέση με τους αδελφούς Μητρόπουλου ? Και σε ρωτώ, διότι στο πρόσφατο παρελθόν, το όνομά σου εμφανίσθηκε στο διοικητικό σχήμα της τότε ΠΑΕ.

Λ.Δ.:  «Καμμια μα, καμμια, απολυτως σχεση προσωπικη η' επαγγελματικη σχεση δεν εχω ουτε με τον Θωμα ουτε με τον Βικτωρα Μητροπουλο!  Επειδη θελω να ειμαι ειλικρινης ομως να σας πω οτι εμαθα πολλα απο τον Θωμα, για το Ελληνικο ποδοσφαιρο και την λειτουργια του την εποχη που μαζι πηραμε το Αιγαλεω απο την Γ' Εθνικη κι εφτασε στα σαλονια της Ευρωπης! Θεωρω τον εαυτο μου, τυχερο, σ' αυτο και αν θελεις και "πνευματικο ποδοσφαιρικο παιδι του". Ειχα να τον δω και να του μιλησω 3-4 χρονια και πηγα το καλοκαιρι, οταν παλι ειχε παραιτηθει ο Γιανναρακης και τον βρηκα. Τον ρωτησα αν θελει ν' ασχοληθει παλι με την ομαδα και ηταν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ!  Μου ειπε ομως τι θα εκανε αυτος και τι πιστευε οτι επρεπε να γινει. Για την επισκεψη μου και την γνωμη του ειναι ενημερωμενος ο Γιανναρακης. Οφειλα να τον ενημερωσω εφ' οσον ειναι προεδρος».

ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ: Τι χρειάζεται, κατά την άποψή σου, περισσότερο αυτή τη στιγμή η ομάδα ?

Λ.Δ.: «Η ομαδα χρειαζεται αλλαγη ακομα και στις "κλειδαριες" του γηπεδου!!! Και βεβαια να αποκτησουν εμπιστοσυνη οι ποδοσφαιριστες προς τους διοικουντες την ομαδα!! ΔΕΝ μπορει ο ποδοσφαιριστης ν' αποδωσει αν δεν εχει λυμενες ΒΑΣΙΚΕΣ του αναγκες!!! Η πρωτη και βασικοτερη αναγκη (κατα την πυραμιδα ανθρωπινων αναγκων Maslow) του ανθρωπου, ειναι η διατροφη και η κατοικια!! Μπορει να παιξει καποιος μπαλα αν δεν εχει να φαει και δεν εχει που να μεινει; Θα τρελλαθουμε τελειως;»

ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ: Στη συνέλευση απεύθυνες επανειλημμένα το ερώτημα στα μέλη του Δ.Σ. του Αιγάλεω Α.Ο. που ήταν παρόντα στη συγκέντρωση, αν συμφωνούν να παραμείνει ο Γιώργος Σουρλής στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Απάντηση έλαβες ?

Λ.Δ.: «Οχι καμμια απαντηση δεν ελαβα! Ειπα οτι κατα τη γνωμη μου επρεπε στο παιχνιδι με το Περιστερι να μεινει ο Σουρλης! Εκ του αποτελεσματος, ειχα δικιο

ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ: Τι απαντάς σε αιτιάσεις που διατύπωσε δημόσια -και συγκεκριμένα στο facebook- ο πρώην προπονητής των Ακαδημιών της ομάδας (όπου προΐστασαι) Δημήτρης Μαγιάσης, σχετικά με οφειλές σου προς τους προπονητές και τους γονείς ?

Λ.Δ.: «Eχω απαντησει ηδη. Περιμενω εδω και μια εβδομαδα να ερθουν οι γονεις που λεει ο προπονητης(;) της Αρσεναλ οτι τους οφειλω να ερθουν να τους εξοφλησω!!! Και περιμενω βεβαια να φερει πισω και τις εμφανισεις που παρακρατησε παρανομως της ομαδας του Αιγαλεω. Ειπαμε οτι το Αιγαλεω ειχε  πολλες βδελλες που επιναν το αιμα του!!  Οταν τις ‘βδελλες’ τις βγαζεις απο το σωμα δεν χρειαζεται και να τις πατας!! Πεθαινουν αργα λογω ελλειψης αιματος. Εκτος κι αν βρουν αλλο σωμα!!!»

ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ: Σε ευχαριστώ.


Λ.Δ.: "Κι εγώ ευχαριστω για την φιλοξενια. Παντα στην διαθεση σου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: