Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τάσος Δενδρινός: 'Δεν υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα '!

Ο αντιπρόεδρος του Αιγάλεω Α.Ο. κ. Αναστάσιος Δενδρινός (πρώτος από αριστερά στη φωτό) μιλάει στο "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ"

Φίλε Τάσο καλώς όρισες και ευχαριστώ πολύ που δέχθηκες να μας μιλήσεις για την κατάσταση στην ομάδα της πόλης μας. Πως βλέπεις τα πράγματα ?

Νίκο μου τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που έχει από την αρχή της φετινής χρονιάς επικαλεσθεί ο κ. Γιανναράκης, όσα είπε αποτελούν μια πραγματικότητα που ισχύει. Θέλω εδώ να ενημερώσω τον κόσμο ότι από καιρό βρισκόμασταν σε διάφορες συζητήσεις και επαφές με υποψήφιους χορηγούς που θα μας στήριζαν, αλλά τελικά οι περισσότερες από τις συμφωνίες που επιδιώξαμε δεν προχώρησαν και οι προσδοκίες μας δεν ευοδώθηκαν. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο και πιο μικρό ήταν το ενδιαφέρον από την πλευρά τους. Ο πρόεδρος έκρουσε έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου, ποτέ δεν έκρυψε τις φετινές δυσκολίες, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχε πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας. Επεδίωξε και πραγματοποίησε, όπως θα θυμάσαι κι εσύ, κάποιες συγκεντρώσεις, όπου όμως βρισκόμασταν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι, συζητούσαμε τα ίδια πράγματα και το αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκο.


Στο θέμα της πρόσφατης τιμωρίας που μας επιβλήθηκε για τα επεισόδια από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, θεωρείς ότι η υπερασπιστική γραμμή που επιλέξαμε ήταν η πλέον κατάλληλη ?

Είχε προηγηθεί σύσκεψή μας, πριν παρουσιασθούμε στο αθλητικό δικαστήριο, με το νομικό μας σύμβουλο κ. Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, ο οποίος μας συμβούλεψε να επικαλεστούμε όλα τα πραγματικά συμβάντα και όχι να εμφανιστούμε σαν αμυνόμενοι. Η είσοδος των οπαδών της ΑΕΚ στο γήπεδο ήταν κάτι που το αποδεικνύαμε με τα ντοκουμέντα που παρουσιάσαμε, τα διάφορα βίντεο και φωτογραφίες, όπου στην επεξεργασία τους μας βοήθησαν πάρα πολύ ο Γιώργος Σκιαδόπουλος και ο Γιώργος Μαργαρώνης, τους οποίους και ευχαριστώ δημόσια. Επίσης, καταθέσαμε ότι τη φωτιά στη θύρα 12 την προκάλεσαν όχι οι δικοί μας φίλαθλοι, αλλά μια φωτοβολίδα κρότου-λάμψης την οποία έριξαν οι αστυνομικοί, όπως και είναι η αλήθεια. Εκτιμώ ότι η τιμωρία μας ήταν αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης, από τη στιγμή που εκτός του κ. Ανδριανού, στο θέμα παρενέβη με δηλώσεις του ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη το οπτικοακουστικό υλικό, αλλά το κατηγορητήριο είχε συνταχθεί με βάση την έκθεση συμβάντων της αστυνομίας, ούτε όσα αναφέρονταν στο φύλλο αγώνα, αλλά ούτε και η έκθεση του παρατηρητή λήφθηκαν τελικά υπόψη ! Όσον αφορά δε στην έφεση, την οποία δεν υποβάλαμε, η εκτίμηση των νομικών μας ήταν πως δεν υπήρχε περίπτωση να δικαιωθούμε, ενώ θα μπορούσε, αν την κάναμε, να μας επιβληθεί και επιπλέον ποινή αποκλεισμού της έδρας μας !

Ο κ. Γιανναράκης τελικά θα παραμείνει στη θέση του ή θα αποχωρήσει, ποια είναι η αίσθηση που έχεις ?

Μετά τα τελευταία γεγονότα, δηλαδή τη συγκέντρωση που συγκαλέσαμε σαν Ερασιτέχνης (ύστερα από την πρώτη, προφορική απόφαση παραίτησης του προέδρου και κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.) είχαμε πει πως αν εμφανιζόταν στο προσκήνιο κάποιος ή κάποιοι φερέγγυοι άνθρωποι να αναλάβουν την ομάδα, εμείς θα κάναμε δεκτή την παραίτησή του εφόσον φυσικά μας την υπέβαλε εγγράφως. Ωστόσο, ουδείς παρουσιάσθηκε, οπότε μας έμεναν δυο επιλογές. Αν όμως ο Γιανναράκης επέμενε στην παραίτησή του, θα παραιτούμαστε και οι υπόλοιποι, αφού δε μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά και διοικητικά το τμήμα ποδοσφαίρου, όπως έχει οργανωθεί από τον πρόεδρο. Το δεύτερο ενδεχόμενο έχει να κάνει με την περίπτωση να παραμείνει στη θέση του, οπότε και εμείς θα πράταμε κάθε τι προκειμένου να τον διευκολύνουμε, όπως με το να συναινέσουμε στην παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Δουκάκη, αφού με τα χρήματα που θα εισπράτταμε, θα μπορούσαν να πληρωθούν για κάποιο έστω διάστημα οι υπόλοιποι παίκτες μας τα οφειλόμενα τους.

Αυτό έγινε ?

Γνωρίζω ότι κάποια παιδιά πληρώθηκαν όντως, όμως δεν ξέρω να σου πω ακριβή ποσά. Να προσθέσω εδώ, ότι ο Δουκάκης, από πληροφορίες που είχα εγώ αλλά και υπόνοιες που διατηρούσε ο πρόεδρος, 'μιλούσε' με την Ελευσίνα. Επιθυμία του ήταν να φύγει, αλλά για μένα κακώς δεν κατέβηκε να αγωνισθεί στη Νάξο. Αυτά, ως διευκρίνιση.

Τι πρέπει να γίνει τώρα ?

Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό από όλους. Πρέπει ο νέος προπονητής -και εδώ θέλω να ευχαριστήσω το Γιώργο Σουρλή για την πολύ μεγάλη προσφορά του και να του πω ότι μαζί θα βρισκόμαστε στην κερκίδα να φωνάζουμε για την ομάδα μας- να αφεθεί απρόσκοπτος να εργασθεί με τον τρόπο που γνωρίζει. Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο αγώνων, υπάρχει λοιπόν ο χρόνος η ομάδα να συνέλθει και να πετύχει το στόχο της. Θεωρώ κακόβουλη την άποψη ότι το Αιγάλεω έχει υποβιβασθεί ήδη και καλό είναι να μη δίνουμε σημασία σε όσους κακοπροαίρετους τη διασπείρουν.

Κλείνοντας και σε ευχαριστώ εδώ, θα ήθελες να απευθύνεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας ?

Θέλω να τονίσω σε όλους τους αιγαλιώτες πως πρέπει να βρεθούν κοντά στην ομάδα. Η διοίκηση τους θέλει να έρχονται στο γήπεδο και το έχουμε αποδείξει αυτό. Τους καλώ να αδιαφορήσουν σε όσα λέγονται από διάφορες «Κασσάνδρες» και «παπαγαλάκια». Θα πρέπει ασφαλώς να προσέχουν τη συμπεριφορά τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, διότι αρκετά πρόστιμα έχουμε κληθεί να πληρώσουμε μέχρι τώρα, αλλά και γιατί πολλοί 'μας περιμένουν στη γωνία'. Έχουμε τεράστια παράπονα, έχουμε ενοχοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές, αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα με επίσημη παρέμβασή μας, θα υποβάλλουμε τις ενστάσεις μας στην αστυνομία. Δεν είναι δυνατόν φίλαθλοί μας να βηματίζουν έξω από το γήπεδό μας και να συλλαμβάνονται αναίτια από τις ειδικές δυνάμεις καταστολής, αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει η απαιτούμενη ισονομία στο πρωτάθλημα και αυτό θα το καταγγείλουμε ενώπιον της Ε.Π.Ο. και κάθε αρμόδιας Αρχής, ζητώντας ίση μεταχείριση.

* Copyright: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης & 'ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ', 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: