Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Θέαμα και συγκίνηση στο τουρνουά "Λάκης Μαραμενίδης"!

Ο αξέχαστος Λάκης Μαραμενίδης
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το χθεσινό μίνι τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών που έγινε στο δημοτικό γήπεδο Αιγάλεω "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", στη μνήμη του μεγάλου Λάκη Μαραμενίδη, που απεβίωσε πρόσφατα. Οι διοργανωτές (στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την θεάρεστη πρωτοβουλία τους, καθώς ο στόχος, πέραν του να τιμηθεί ο εκλιπόντας, ήταν η συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και χρηματικής βοήθειας για άπορους κατοίκους της δυτικής Αττικής), αφενός το κοινωνικό δίκτυο "Αλληλεγγύη στα Δυτικά", αφετέρου ο "Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών, Παραγόντων ("ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.") Αιγάλεω Α.Ο.", πέτυχαν απόλυτα στο έργο τους.

Παλιές δόξες του Αιγαλιώτικου ποδοσφαίρου: Άνω οι
Σταύρος Χρυσαφίδης, Γρηγόρης Αναστόπουλος, Μήτσος 
Εξωμανίδης, Γιάννης Τζήμας, Μπάμπης Σταυρόπουλος, 
Ανδρέας Αναστασόπουλος και κάτω οι Παναγιώτης
Χατζηπολυχρόνης, Νίκος Τσιαμπουρής, Μπέμπης
(Ολυμπιάδας Αιγάλεω), Τάκης Μαρκόπουλος και 
Γιώργος Ροκίδης (Φωτό:Εφημερίδα "ΑΙΓΑΛΕΩ")
Από τη μία φρόντισαν να οργανώσουν άψογα, ποδοσφαιρικές συναντήσεις μεταξύ παλαιμάχων (στο τουρνουά πήραν μέρος πλην αυτής του Αιγάλεω, οι ομάδες των συνδέσμων βετεράνων του Πανιωνίου, του Εθνικού Πειραιώς και του ραδιοφωνικού, αθλητικού σταθμού "Σπορ F.M.", με υπεύθυνο προπονητή τον όπως πάντα, απολαυστικό Γιώργο Χελλάκη), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά μετά από πολλά χρόνια και να συνομιλήσουν με παλαιούς φίλους και συμπαίκτες. Από την άλλη, έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς φιλάθλους, εκτός του θεάματος που απόλαυσαν (η πλειονότητα των βετεράνων διατηρείται σε τέλεια αγωνιστική κατάσταση, παρά τα χρονάκια, τις...κοιλίτσες και τα άσπρα τους μαλλιά) στον αγωνιστικό χώρο, να συνεισφέρουν τον πολύτιμο "οβολό" τους, προς ανακούφιση αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ακολούθησαν ομιλίες και βραβεύσεις, στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου. Το λόγο πήρε, αρχικά, ο εκπρόσωπος της "Αλληλεγγύης στα Δυτικά" Γιώργος Αλέξάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους της κίνησης και ευχήθηκε να υπάρξει συνέχεια σε τέτοιους είδους δράσεις, σύμφωνα με τα κελεύσματα του καιρού. Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος του "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π." Τάκης Κατσικογιάννης ο οποίος μάλιστα παρέδωσε (με τη διπλή του ιδιότητα, σαν ιδρυτικό μέλος, μαζί με τον επίσης πάντα παρόντα αδελφό του Γιάννη Κατσικογιάννη, του άρτι συσταθέντος συλλόγου παλαιμάχων του Εθνικού) δυο φακέλους με χρηματικά ποσά για το σκοπό της εκδήλωσης. Συντονιστές της οποίας ήταν, αφενός ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π." Γιάννης Νταγκίνης, αφετέρου το δραστήριο στέλεχος του δικτύου "Αλληλεγγύης" Τάκης Προδρόμου.

Τιμήθηκαν με πλακέτες ο βετεράνος άσσος Χουάν - Ραμόν Ρότσα και η οικογένεια του Λάκη Μαραμενίδη, του οποίου η σύζυγος και ο γιος του Χάρης παρέλαβαν συγκινημένοι τα βραβεία από το δήμαρχο Αιγάλεω Χρήστο Καρδαρά και τον Α. Μακρυνικόλα, αντίστοιχα. Για τον μεγάλο απόντα-παρόντα στις μνήμες όλων μας, μίλησε ο συγγραφέας Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, που τόνισε, πέραν των εξαιρετικών αθλητικών αρετών, τον ακέραιο και ανιδιοτελή χαρακτήρα του θανόντος.

Ανάμεσα σε πολλές εκλεκτές παρουσίες, διακρίναμε επίσης τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μυστακόπουλο, πολλούς πρώην και νυν αντιδημάρχους (Λάμπρος Σκλαβούνος, Διονυσία Σιγάλα, Γιάννα Χριστόγλου, Γιώργος Καραχάλιος κ.α.), τον επικεφαλής της "Ανάπλασης" και υποψήφιο δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιγάλεω Γιώργο Λάμπρου, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου" Βασίλη Βασιλειάδη, τον πασίγνωστο "Εθνικάρα" Γιάννη Μαντζουράνη, το δημοσιογράφο-εκδότη της εφημερίδας "ΑΙΓΑΛΕΩ" Γιώργο Καφετζή, τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω Μάκη Ζάχαρη, τον δραστήριο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστή Θεόφιλο Μουστάκα, τους αθλητικούς συντάκτες Νικόλαο Ρούσσο (που κάλυψε και φωτογραφικά την εκδήλωση), Χρήστο Κωνσταντακόπουλο και Δημήτρη Τσότρα, τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ιεράπολης Κωνσταντίνο Χατζηκώνστα και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου Ιωάννη Τζώρτζη και Δημήτρη Μπούρχα, τους προπονητές Χρήστο Καλογήρου και Δ. Τζήμα, τους βετεράνους ποδοσφαιριστές Νίκο Μάλλιαρη, Γιώργο Ροκίδη, Τάκη Μαρκόπουλο, Νίκο Τσιαμπουρή, Μπάμπη Σταυρόπουλο, Δημήτρη Εξωμανίδη, Σταύρο Χρυσαφίδη, Ανδρέα Αναστασόπουλο, Πέτρο Ζερβουδάκη (εκπρόσωπος των βετεράνων του Εθνικού Πειραιά), Δημήτρη Χριστοδούλου (γραμματέας των παλαιμάχων του Πανιωνίου), Απόστολο Φίλη, Δ. Παπαϊωάννου, Μάκη Σκαράκη, Νίκο Γονίδη, Χατζηπολυχρόνη, Δημήτρη Κολοβό κ.α.

Στα παιχνίδια έλαβαν μέρος σπουδαία ποδοσφαιρικά ονόματα, όπως οι Χουάν Ρότσα, Μιχάλης Καψής, Αντώνης Μανίκας (πρόεδρος των παλαιμάχων του Πανιωνίου), Νόνι Λίμα, Τάκης Τσαλαμάγκας (ο οποίος, όπως και ο Κατσικογιάννης, αγωνίσθηκε εναλλάξ με Αιγάλεω και Εθνικό), Τάκης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Φαμέλης, Δημήτρης Ναλιτζής, Παναγιώτης Λαμπρινός, Χάρης Σεραφείδης κ.α.

Για τον "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π." έπαιξαν οι: Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Νταγκίνης, Χρήστος Τάσσης, Ηλίας Συνοδινός, Τάσος Τσιάκας, Παναγιώτης Κατσικογιάννης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Διονύσης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιαμπουρής, Παναγιώτης Μανδραφλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου ("παπί"), Κώστας Κατσαρός, Στράτος Μπέλας, Αλέκος Γουνόπουλος, Κώστας Μπρέχας, Άρης Βασιλειάδης, Γιάννης Σάμιος, Δημήτρης Τοπάλης, Μιχάλης Παπαδάκης, Γιώργος Πλασκοβίτης, Αντριάν Μπαρμπολούτσι.

Τα αποτελέσματα του τουρνουά: ΣΠΟΡ FM-Πανιώνιος 0-2 (Ναλιτζής 2), Αιγάλεω-Εθνικός 0-0 και 3-4 στα πέναλτι, μικρός Τελικός: ΣΠΟΡ FM-Αιγάλεω 1-2 (Κατσαρός 2, Ρομπέρτο Σωτηρακόπουλος), Τελικός: Πανιώνιος-Εθνικός 1-1 (Φαμέλης, Πετράκης) και 4-1 στα πέναλτι.

Διαιτήτευσε ο παλαίμαχος ρέφερι Γιώργος Τσίπουρας, με βοηθούς τους Σ. και Γ. Παρασκευόπουλο, άπαντες άψογοι.

* Το 40/μερο μνημόσυνο του Λάκη Μαραμενίδη θα τελεστεί την Κυριακή το πρωΐ, στον "Εσταυρωμένο".


2 σχόλια:

Ειδησεογραφική ιστοσελίδα doriforiki.forumgreek.com είπε...

καλύτερα "παλιές δόξες τού αιγαλιώτικου ποδοσφαίρου" παρά "παλαίμαχοι", μπορώ να το αιτιολογήσω

αΝώΔυΝος είπε...

Δεκτή η παρατήρηση φίλε Δημήτρη (Παπαϊωάννου ;) Ήδη διορθώθηκε η λεζάντα και αιτιολόγηση δεν χρειάζεται. Αν μπορείς, γράψε όλα τα ονοματεπώνυμα των εικονιζόμενων διότι μου διαφεύγουν τρία από αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρω κανέναν.