Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Στη μνήμη του Σπύρου Βαρυπάτη εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο γήπεδο Παπάγου.

Τιμήθηκε έτσι ο ιστορικός παράγων του Α.Σ. Παπάγου, που έφυγε πριν 4 χρόνια από τη ζωή.

(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Χρόνια και χρόνια περνούσα με τα πόδια ή το αυτοκίνητο από τη Λεωφόρο Κύπρου, την κυριότερη είσοδο του προαστίου Παπάγου και δεν αντιστεκόμουν στον πειρασμό να ρίξω το βλέμμα μου δεξιά, στο "ξερό" ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής, ένα από τα ελάχιστα σε τέτοια κατάσταση που έχουν απομείνει, πλέον, στο λεκανοπέδιο της Αθήνας. 


Με αυτό με συνέδεαν μνήμες, αφού περισσότερα από 30 χρόνια πριν είχα κι εγώ παίξει σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα της Οδοντιατρικής Σχολής εναντίον της "άσπονδης αντιπάλου" Ιατρικής, σε μία συγκλονιστική φιλική αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη σκορ με 3-3! Αλλά και πολύ πιο πρόσφατα, όταν ο γιος μου αγωνιζόταν τερματοφύλακας σε ένα από τα Τμήματα Υποδομών του συλλόγου.



Χρόνια και χρόνια η ίδια... "καραμέλα"

Και βέβαια, όσο θυμάμαι, όλες οι δημοτικές αρχές της περιοχής, όπως και η αντιπολίτευση, έθεταν το πρόβλημα της μη ύπαρξης χλοοτάπητα και όλοι, ανεξαιρέτως, υπόσχονταν την ταχεία διευθέτησή του. Μετά λοιπόν από τόσες δεκαετίες (η ομάδα του Α.Σ. Παπάγου ιδρύθηκε το 1966) επιτέλους, πλέον, το όμορφο γηπεδάκι απέκτησε μία νέα μορφή, μετά την αναβάθμιση (σε όλες σχεδόν τις εγκαταστάσεις του) που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Στη μνήμη ενός ιστορικού στελέχους.

Πολύ ορθά, οι αρμόδιοι επέλεξαν την ονοματοδοσία στη μνήμη του επί μισόν αιώνα, δραστήριου παράγοντα της ομάδας Σπύρου Βαρυπάτη (φωτο) ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα έτη (Αύγουστος 2019). Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την 1η Οκτωβρίου από το δήμαρχο του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και πολλών τοπικών παραγόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: