Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίπαλος ο Μητσάρας!

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1987 ο Δημήτρης Πηγαδίτης αγωνίσθηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλος, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας κατά του Παναρκαδικού (2-1), για την πρώτη αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σε εκείνο το δραματικό μάλιστα ματς, ο Πηγαδίτης είχε πετύχει προσωρινά την ισοφάριση στο 80ο λεπτό, ενώ τα Αιγαλεώτικα τέρματα σκόραραν οι Λιανός (69’) και Παραπραστανίτης (90’).

Ο Δημήτρης Πηγαδίτης (γεν.Αιγάλεω 1955) είναι παλαίμαχος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε στη μεσαία γραμμή και άφησε εποχή για τη δεξιοτεχνία του στις εκτελέσεις χτυπημάτων φάουλ και πέναλτι. Διέθετε τεχνική κατάρτιση, μακρινή πάσα ακρίβειας και διετέλεσε αρχηγός της ομάδας του Α.Ο. Αιγάλεω τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη Εθνική κατηγορία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '70 και του '80.


Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, αφού αγωνίσθηκε σε 325 συνολικά επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων και για τις τρεις Εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Την περίοδο 1978-79 κατόρθωσε να ευστοχήσει και στα οκτώ πέναλτι τα οποία εκτέλεσε, ένα ρεκόρ Α' Εθνικής που καταρρίφθηκε αρκετά χρόνια αργότερα από τον Ούγγρο Ίμρε Μπόντα του Ολυμπιακού Βόλου.
Το Δεκέμβριο του 1985 κάνοντας χρήση 12ετίας υπέγραψε στον Εθνικό Πειραιώς, όπου για ένα χρόνο συνέχισε την επιτυχημένη καριέρα του, ενώ στη συνέχεια μετεγγράφηκε στον Παναρκαδικό όπου έπαιξε 2 περιόδους, για να επιστρέψει και να "κρεμάσει τα παπούτσια του" και πάλι στην ομάδα του Αιγάλεω (1990).
Έχει 4 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: