Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινά η Ανάπλαση των οδών Προύσσης και Αγίας Βαρβάρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αιγάλεω και το Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την υλοποίηση του έργου της Ανάπλασης των οδών Προύσσης, Μαρίνου Αντύπα και Αγίας Βαρβάρας, που αφορά τους δύο Δήμους της Δυτικής Αθήνας, την Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω, συνολικού προϋπολογισμού 2.870.000,00 ευρώ.

 Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας και προσβασιμότητας των κοινόχρηστων χώρων για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των δημοτών και κυρίως των παιδιών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ)  και των ατόμων μειωμένης κινητικότητας (Α.Μ.Κ), ώστε να προσφέρει στους κατοίκους, ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στις υποδομές της περιοχής και τις κοινωφελείς εγκαταστάσεις  και μία σύγχρονη, σύνθετη και πολύμορφη διαμόρφωση των περιοχών για τη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

 Παράλληλα ενισχύονται και βελτιώνονται οι χώροι πρασίνου με νέες δενδροφυτεύσεις, θάμνους, προβλέπονται όλες οι αναγκαίες υποδομές για την ανάπτυξη και διατήρηση τους (αυτόματο πότισμα κλπ.), χρησιμοποιούνται ψυχρά υλικά πλακοστρώσεων, φωτοκαταλυτικές επιστρώσεις και φωτοβολταϊκά συστήματα, επιτυγχάνεται η μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και της θερμοκρασίας, εξοικονομείται ενέργεια, βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής και η προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

 Η περιοχή παρέμβασης στο Δήμο Αιγάλεω είναι συνολικής επιφάνειας 4.540,00 m2 και περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση – αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων των οδών Προύσσης (από Ιερά Οδό μέχρι Παλαιάς Καβάλας) και Αγ. Βαρβάρας (από Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Μαρίνας).

 Η μελέτη εκπονήθηκε από τις Δ/νσεις Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων Αιγάλεω & Αγίας Βαρβάρας. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

                                     

 

 Γραφείο Τύπου

 &

Επικοινωνίας
Δήμου Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια: