Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Νίκος Βαμβακούλας στο Αιγάλεω!

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι της χώρας γνωρίζουν τον πρώην διεθνή οπισθοφύλακα Νίκο Βαμβακούλα, τον παίκτη με την τεράστια καριέρα στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Ελάχιστοι όμως ξέρουν ότι αρκετά από τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην πόλη μας. Ανδρώθηκε βέβαια στο Λαύριο και πρωτόπαιξε μπάλα στην τοπική Λαυρεωτική, από όπου τον ανακάλυψε ο Ολυμπιακός και τον ενέταξε νωρίς στο δυναμικό του.

Σήμερα, αρκετό καιρό μετά τη λήξη της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας, επιστρέφει στο Αιγάλεω για ένα νέο ξεκίνημα, αυτή τη φορά σαν επισειρηματίας. Τον συναντήσαμε στο ολοκαίνουργιο ποδοσφαιρικό στέκι-cafe, που έχει δημιουργήσει με τους συνεργάτες του (ένας εκ των οποίων τυγχάνει ο πρώην άσσος του Ορφέα και του Αιγάλεω Σπύρος Λαγκαδίτης), στην οδό Σμύρνης.


Το μαγαζί είναι διακοσμημένο υπέροχα με τρόπαια, σημαίες, λάβαρα και φωτογραφίες που εστιάζουν στην Manchester United, της οποίας οι εν Ελλάδι φίλοι το τιμούν ιδιαίτερα με την προσέλευσή τους για παρακολούθηση αγώνων της Premier League.

Ευχόμαστε από καρδίας καλή επιτυχία στο εγχείρημα του Νίκου Βαμβακούλα και ελπίζουμε η νεολαία της πόλης μας να αγκαλιάσει την προσπάθειά του.


Ο Νίκος Βαμβακούλας (γεν. Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 1957) είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, από τους σημαντικότερους αμυντικούς που πέρασαν απ' τα ελληνικά γήπεδα, ενώ ξεπέρασε τις 300 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία.

Ξεχώριζε για το ενθουσιώδες παιχνίδι του, το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του,  την πλούσια κώμη του και τις χαρακτηριστικές ατάκες, δείγμα πηγαίου αυθορμητισμού.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό απ' τον ερασιτεχνικό σύλλογο της Λαυρεωτικής, αγωνιζόμενος σαν κεντρικός επιθετικός και το καλοκαίρι του 1977 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.
Έμεινε στην ομάδα του Πειραιά για 8 συνεχείς σεζόν και στη συνέχεια αποχώρησε για να μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίσθηκε για 4 περιόδους, μέχρι και την περίοδο 1988-89.
Συνέχισε στην Α΄Εθνική κατηγορία, για άλλη μια διετία, ως παίκτης του Ιωνικού Νικαίας (1989-90) και του ΟΦΗ (1990-91), πήγε για λίγους μήνες στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Β΄Εθνική (1992) και έκλεισε την καριέρα του με τα χρώματα του Ιωνικού (1992-93).

Συνολικά πήρε μέρος σε 333 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος Α΄Εθνικής, με ΟΣΦΠ (197 ματς και 18 γκολ), ΠΑΟ (74 ματς και 1 γκολ), Ιωνικό (43 ματς και 5 γκολ) και ΟΦΗ (19 ματς).

Είναι 30 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: