Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάς, το (ποδοσφαιρικό) μεγαλείο σου!

Έντονη είναι η παραφιλολογία που αφορά στη διοργάνωση τους φετινού πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής (Περιφερειακού), όπου ως γνωστό, θα μετάσχει και η ομάδα της πόλης μας, για τέταρτη φορά στα χρονικά (τρίτη συνεχόμενη). Όσο πλησιάζει λοιπόν η στιγμή της κλήρωσης και για τους δέκα ομίλους, η οποία καθορίσθηκε για την Δευτέρα 24 τρέχοντος, οι φήμες που θέλουν αβέβαιο το μέλλον της κατηγορίας "οργιάζουν" στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια.

Βέβαια, όταν ζεις σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν απ' τη μια στιγμή στην άλλη, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο, αλλά και τίποτε αδύνατο να συμβεί! Πριν δυο χρόνια ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής  Πιλάβιος είχε εξαγγείλει ένα σχέδιο συρρίκνωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών, με στόχο την επιβίωση των οικονομικά αυτοδύναμων συλλόγων.

Το σχέδιο προέβλεπε κατάργηση της Δ΄ Εθνικής ή ενσωμάτωσή της στη Γ΄ Εθνική (Football League 2). Πέρασαν δυο σεζόν και τίποτα δεν έγινε. Αντίθετα, μελετάται (αν όχι έχει ήδη αποφασισθεί) η άυξηση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα από 16 σε 18, κάτι που θα συμβεί από την περίοδο 2013-14, ενώ φέτος (2012-13) η Β΄ Εθνική (Football League) θα έχει 21 αντί 18 συλλόγους, λόγω προσθήκης της Καβάλας, του Ηρακλή και του Ολυμπιακού Βόλου!!!

Επιπρόσθετα, το Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο των τοπικών πρωταθλητών στο Περιφερειακό, παρότι διεξήχθη κανονικά και περιόριζε στο ήμισυ τον αριθμό των προκρινόμενων ερασιτεχνικών σωματείων, τελικά ακυρώθηκε και όλοι οι πρωταθλητές των Ενώσεων περιελήφθηκαν στη νέα Δ΄ Εθνική 2012-13!!!

Οι όμιλοι, ενώ αρχικά δηλώθηκε ότι θα περιορίζονταν στους έξι, έπειτα από διαμαρτυρίες σωματείων της Κρήτης θα γίνονταν οκτώ, για να παραμείνουν τελικά και πάλι δέκα (!!!) Τώρα, προκειμένου να εφαρμοσθεί επιτέλους το διαβόητο σχέδιο, οι αρμόδιοι εγκέφαλοι της Επιτροπής Πρωταθλήματος επιφυλάσσουν μια πραγματική "σφαγή" στην δύσμοιρη κατηγορία. Για όσους ομίλους περιέχουν ένδεκα ομάδες, οι θέσεις παραμονής θα είναι μόλις τρεις (!!!), ενώ τέσσερις θα είναι στα γκρουπ με 12 ομάδες.

Ωστόσο, όλα αυτά τα σενάρια μπορεί να ανατραπούν άρδην, μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητιού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που θα λάβουν χώρα στις 6 Οκτωβρίου 2012. Έως τότε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: