Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ


ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ιερά Οδός 364


& Κάλβου


Τ.Κ. 12243

ΤΗΛ: 2132044804,805,806,819


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας & Χαϊδαρίου  θα διοργανώσουν Ποδηλατάδα στις 14 Οκτωβρίου με στόχο την ανάδειξη μέρους της Ιεράς Οδού.

Ακολουθώντας τη διαδρομή που αναδεικνύει σημαντικά ιστορικά στοιχεία των Δήμων που διατρέχει η Ιερά Οδός, προσβλέπουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ιστορίας της Δυτικής Αθήνας, στην ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής, που την χαρακτηρίζει η συνέχεια στο χώρο και στο χρόνο.

Πιστεύοντας ότι τα παραπάνω μπορούν να γίνουν η βάση για να στηρίξουμε την παραπέρα προσπάθειά μας για το μέλλον της περιοχής, ευελπιστούμε και στην δική σας υποστήριξη για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Η Προτεινόμενη Διαδρομή είναι η εξής:

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση είναι στην πλατεία Εσταυρωμένου και με κατεύθυνση προς το χώρο Δαφνί διανύουμε 5 χιλιόμετρα επί της Ιεράς Οδού μέχρι τη συμβολή με τη λεωφόρο Αθηνών.

Από εκεί με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα διανύουμε 1,5 χιλιόμετρα μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης στην περιοχή Αφαία.

Μετά από 1,5 χιλιόμετρα κάνουμε δεξιά προς τη λεωφόρου Σχιστού, περνάμε πάνω από τη γέφυρα και στο πρώτο φανάρι κάνουμε αριστερά στην οδό Ορφέως μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών για να επιστρέψουμε στο Άλσος Μπαρουτάδικο, όπου είναι και ο τερματισμός.

Στην ποδηλατάδα μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας.

Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: