Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στην πόλη!


17/09/2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εθελοντική αιμοδοσία – Πράξη ανθρωπιάς

και αλληλεγγύης


Το τμήμα Κοινωνικής Φροντίδας και Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω και με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»  θα πραγματοποιήσουν την 2η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στις 1 Οκτωβρίου και ημέρα Δευτέρα και ώρες 16:00μ.μ. – 20:00 μ.μ. και 2 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρες 9:00 π.μ. – 13:30 μ.μ. του 2012, στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 και Κάλβου).


Στόχος της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί ο Δήμος Αιγάλεω προκειμένου να καλυφθούν ενδεχόμενες ανάγκες των αιμοδοτών (εργαζομένων και δημοτών) και των οικογενειών τους.

Η Αιμοδοσία είναι μία διαδικασία τελείως ανώδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας. Ο φόβος δεν πρέπει να μας αποτρέπει από μία τόσο σημαντική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς : Το αίμα ούτε παράγεται ούτε αγοράζεται, μόνο προσφέρεται, είναι ζήτημα ζωής. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά κάποιον δικό μας.

  Ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί να συμμετάσχετε σε αυτή την πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης για να ενδυναμώσουμε τους Δεσμούς Αίματος που μας ενώνουν.
 
17/09/2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος Αιγάλεω στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
     Η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω έχει την χαρά φέτος να συμμετέχει στη διοργάνωση της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών  που διοργανώνει η Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Αιμοδοσία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), η οποία θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τους σταθμούς ΕΡΤ, MEGA κλπ.
    Η λαμπαδηδρομία είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2002 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της ετήσιας συνόδου των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και φορέων σχετικά με την αιμοδοσία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και της διάδοσης της ιδέας (αμφικτιονία).
   Ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας.
   Ο ι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου προσκαλούν κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στην εκδήλωση αφής της Ιερής Φλόγας Αγάπης την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 18:30μ.μ. στο Δημαρχείο Αιγάλεω. Στη συνέχεια η Φλόγα θα μεταφερθεί με πορεία στην πλατεία Εσταυρωμένου στις 19:30μ.μ. όπου και θα γίνει η επίσημη τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας της Αττικής.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ. 210-5315507, 210-5902082 στη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών ή μπορείτε να προσέλθετε απευθείας στην εκδήλωση.
 
Γραφείο Τύπου
                                                                                                        &
                                                                                      Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: