Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Λεγεωνάριοι στην Α΄ Εθνική


Νέτο Γκουερίνο
Μετά από πολλών «κόπων» και «βασάνων» ολοκλήρωσα (πιστεύω) την πλήρη λίστα των Λεγεωνάριων. Μερικοί άφησαν, με ανεξίτηλη γραφή, την υπογραφή τους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ποδοσφαιρικής Ελλάδος, ενώ ένα μεγάλο μέρος απλά πέρασε, έπαιξε και την έκανε για άλλες πολιτείες!

Ονόματα που θα παραμείνουν για πολλή καιρό ακόμα στις μνήμες των Φιλάθλων όπως Βαζέχα, Τζόρτζεβιτς, Σαβέφσκι, Γκουερίνο κλπ.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και τα λεγόμενα «παλτά» που ήρθαν με πολλές υποσχέσεις και περγαμηνές, εάν πιστέψουμε των Αθλητικό τύπο της Εποχής!

Η πλήρης λίστα όλων των Ξένων Ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην Α’ Εθνική (Superleague) από την περίοδο 1959/60 έως και την περίοδο 2013/14.
Στην Λίστα έχω συμπεριλάβει τόσο τους Κύπριους, όσο και τους Ομογενείς η Ελληνοποιημένους.

Σαφέστατα (θα) υπάρχουν  και μικρό-λαθάκια τόσο στην ορθή γραφή των Ονομάτων ορισμένων Ποδοσφαιριστών, όσο και το πλήρες όνομα τους.

Εκρηκτική και δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των Λεγεωνάριων την τελευταία δεκαετία, ενώ και η ποιότητα, ως Ποδοσφαιρική αξία, είναι αμφιλεγόμενη πολλές φορές. Της Δεκαετίες του 70, 80 και 90, ήταν η Ξένοι που έκαναν πολλές φορές την διαφορά, ενώ στην σημερινή εποχή συμβαίνει το αντίστροφο… με τους Έλληνες Ποδοσφαιριστές να κάνουν την διαφορά!

Με μια πρόχειρη καταμέτρηση θα δούμε πως η πλειοψηφία προέρχεται από την Ευρώπη, και να την ακολουθεί η νότιος Αμερική, με την Αφρικανική Ήπειρο να είναι στην Τρίτη θέση στην τροφοδοσία με Ποδοσφαιριστές.

Στον κατάλογο θα βρείτε Ποδοσφαιριστές που είναι γραμμένοι με έντονη γραφή, αυτό σημαίνει πως αγωνίστηκαν σε τουλάχιστον 2 Ομάδες.

Θα ακολουθήσει και επόμενο αρχείο (πιο αναλυτικό) με τις Χρονιές και Ομάδες που αγωνιστήκαν οι Ποδοσφαιριστές αυτοί

Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε/κατεβάσετε από εδώ: (σε μορφή pdf)

Αρχείο Pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: