Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βόλος διαμαρτύρεται!


Είχαμε δει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά τη νίκη του το Σάββατο 6 Ιουλίου 1974 επί του ΑΠΟΕΛ, θα έπρεπε να υποβιβασθεί στη Β΄ Εθνική. Η ομάδα της Μαγνησίας διαμαρτυρήθηκε εντονότατα προς όλες τις αρμόδιες αρχές, υποστηρίζοντας ότι διέθετε καλύτερη (συνολική) διαφορά τερμάτων από τον Πανσερραϊκό που έμενε στην Α΄ Εθνική, χάρις στη νίκη που πέτυχε την πρώτη ημέρα των μπαράζ. Ωστόσο, τα γεγονότα είχαν ήδη δρομολογηθεί. Την ίδια ημέρα που ο ΑΠΟΕΛ κέρδιζε τον Πανσερραϊκό, εξασφαλίζοντας και αυτό την παραμονή του (Σάββατο 3 Ιουλίου) η ΕΠΟ ανακοίνωνε το πρόγραμμα των συναντήσεων μεταξύ των τριών δευτεραθλητών της Β΄ Εθνικής που ήταν ο Ατρόμητος Αθηνών (ο οποίος είχε ηττηθεί σε αγώνα κατάταξης από την Καλαμάτα με 1-0, μόλις τρεις μέρες πριν στο Αγρίνιο, χάνοντας την πρωτιά του ομίλου του), ο Πιερικός και η Κόρινθος.

Πάντως, εκείνη η Τετάρτη (30 Ιουνίου 1974) αποδείχθηκε συμβολική για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, αφού την ίδια μέρα ξεκινούσε το τελευταίο Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, Α΄ και Β΄ Εθνικής, με τη διεξαγωγή συνολικά 15 αναμετρήσεων. Επίσης, δόθηκε ο αγώνας κατάταξης μεταξύ ΠΑΟ Αγίου Δημητρίου και Α.Ο. Μοσχάτου για την πρωτιά σε όμιλο του Ειδικού Πρωταθλήματος 1974, στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας Αθηνών. Το δραματικό όπως εξελίχθηκε ματς κέρδισαν οι Πειραιείς με 6-5 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 0-0), που ανέβηκαν έτσι στη Β΄ Εθνική. Τέλος, είχαμε και τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών στο γήπεδο Περιστερίου, με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου να επικρατεί με 3-1 του ΠΑΟ Κορυφής Βεροίας και να κατακτά το τρόπαιο.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 1974 δόθηκε το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο εκ των τριών δευτεραθλητών της Β΄ Εθνικής, στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας, όπου η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε με σκορ 2-1 του Πιερικού. Τρεις μέρες μετά, έγινε το ματς του Ατρομήτου με την Κόρινθο στα Μέγαρα και οι Περιστεριώτες νίκησαν ξανά, πάλι με 2-1, εξασφαλίζοντας την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία, σαν τέταρτη ομάδα, στη θέση του Βόλου.
Άνευ σημασίας ήταν πλέον η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ του Πιερικού και της Κορίνθου που όμως διεξήχθη κανονικά, την Κυριακή 14 Ιουλίου 1974 στη Χαλκίδα και έληξε με νίκη του συλλόγου της Κατερίνης (1-0). Αργότερα, η δεύτερη θέση που ο Πιερικός κατέλαβε σε εκείνα τα μπαράζ, δημιούργησε λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο και τουλάχιστον προς στιγμή, μεγάλες προσδοκίες στους παράγοντές του, που όμως αποδείχθηκαν φρούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: